Pont annyival csökken a felsőoktatásba járók száma, amennyivel a 18-24-es kososztály aránya a társadalmon belül.  Tovább »

Augusztustól - egy kivétellel - eltűnnek az állami főiskolák, akkor olvad ugyanis a Semmelweis Egyetembe az konduktorokat képző Pető András Főiskola.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Az amerikai kormánynak "nincs hatásköre vagy szándéka" tárgyalni Magyarországgal a Közép-európai Egyetem (CEU) vagy más magyarországi egyetemek...  Tovább »

Miután már mindkét intézmény szenátusa rábólintott, a Pető András Főiskola a Semmelweis Egyetembe olvad augusztusban; az integrációt - ami a...  Tovább »

hirdetés

Kitört a nyár (még akkor is, ha néha esik), úgyhogy végérvényesen birtokba vehettétek a kiülős helyeket.  Tovább »

A Markusovszky 2-es kollégiumának lakói nem kifejezetten örülnek annak, hogy kilakoltatják őket egy buli miatt a tanulószobájukból - írja a...  Tovább »

Lassan jönnek az első vizsgák, de a másfél hónapig tartó tanulás előtt/közben is kell lazítani, ehhez ajánlunk ma filmeket.  Tovább »

2019-ig érvényes a Budapest Park bérleti szerződése, és egyelőre semmilyen hivatalos jelzést nem kaptak arról, hogy bárki be akarná záratni a...  Tovább »

Parkolóvá alakíthatják az egyik legnépszerűbb budapesti koncerthelyszínt - tudta meg az Urbanista blog.  Tovább »

Amikor a tanár átvált a következő diára, de te még nem fejezted be a másolást:   Amikor a vizsga közepén a tanár...  Tovább »

Az Egyesült Államokban nem ritka, hogy a szülők videóra veszik, amikor gyerekük megtudja, felvették-e az egyetemre.  Tovább »

Miközben több a nő a hallgatók között, a kutatói pályán jóval kevesebben vannak.  Tovább »

A cégek és a diákok elvárásai és várakozásai némileg eltérőek - ez derül ki egy kutatásból.  Tovább »

Az oktatásért felelős államtitkár szerint szerdán politikai döntés született az Európai Parlamentben, és nem kell miatta módosítani a felsőoktatási...  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X