szerző:
eduline/mti

Százkilencen részesültek a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjában. Négy kategóriára lehetett pályázni, az összegek havi 102 és 204 ezer forint között mozognak.

©

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára és Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár ünnepélyes keretek között adta át pénteken a Sportcsillagok Ösztöndíját, amelynek nyertesei 29 különböző felsőoktatási intézmény hallgatói.

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjának négy kategóriája van: olimpiai, paralimpiai érmeseknél 204 000 Ft/hó, olimpiai/paralimpiai éremesélyesnek számító világbajnoki érmeseknél 170 000 Ft/hó, világbajnoki éremesélyes Európa-bajnoki érmeseknél 136 000 Ft/hó, míg Eb éremesélyeseknél 102 000 Ft/hó a juttatás. Abban az esetben, ha a jelentkező több ösztöndíj-kategóriának is megfelel, a magasabb összegű ösztöndíj-kategóriába sorolják be, ugyanakkor ha az adott versenyző egy kategórián belül több éremmel rendelkezik, az ösztöndíj összege nem módosul. Az ösztöndíj a Gerevich Aladár-sportösztöndíj mellett is folyósítható.

Ha ti nem vagytok élsportolók, akkor is kaphattok ösztöndíjakat, ezekről itt találjátok a cikkeinket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!