szerző:
Eduline

Mindig is szerettétek a töriórákat? Próbáljátok ki a következő három tesztet, és tegyétek próbára a tudásotokat!

Fontos évszámok: mindegyiket tudjátok?

Történelemórákon rengeteg évszámot hallottatok, sokat fejből is tudni kellett - de vajon mindegyikre emlékeztek? Tegyétek próbára a tudásotokat ezzel a teszttel:

Izgalmas történelem teszt: mennyire mennek az évszámok?

Előfordulhat, hogy ezeket az évszámokat csak azoktól fogják kérdezni, akik emelt szinten vizsgáznak történelemből. Ti vagytok ilyen szinten töriből? Teszteljétek magatokat ezzel a kvízzel.

Felismeritek ezeket a híres történelmi alakokat?

Olvastatok róluk a történelemkönyvben, esetleg filmekben is felbukkantak? Lássuk, mennyire ismeritek a következő híres történelmi alakokat. Teszteljétek tudásotokat ezzel a kvízzel:

Kétperces teszt: ti felismeritek ezeket a híres történelmi alakokat?

Olvastatok róluk a történelemkönyvben, esetleg filmekben is felbukkantak? Lássuk, mennyire ismeritek a következő híres történelmi alakokat. Teszteljétek tudásotokat ezzel a kvízzel. Itt találjátok a tesztet: Ha több kvíz is érdekel, kattints ide. Köves Gyuri, Lónyay Erzsébet, Baradlay Ödön vagy éppen Esti Kornél?

Felismeritek az egykori királyokat?

Különböző uralkodóházakból válogattunk nektek királyi portrékat, szobrokat. Ha figyeltetek történelemórán, és jó az arcmemóriátok, talán egyetlen képről is felismeritek az egykori királyokat. Lássuk, hányat találtok el:

Történelmi kvíz: egyetlen képről is felismeritek az egykori uralkodókat?

Különböző uralkodóházakból válogattunk nektek királyi portrékat, szobrokat. Ha figyeltetek történelemórán, és jó az arcmemóriátok, talán egyetlen képről is felismeritek az egykori királyokat. Lássuk, hányat találtok el. Itt találjátok a tesztet: Ha több kvíz is érdekel, kattints ide. Mennyire ismeritek Magyarország kastélyait? Felismeritek őket egyetlen fotó alapján?

Emelt szintű történelem érettségi felkészítő

Online képzés célja: Az előkészítő a 2018 májusi emelt szintű történelem érettségi írásbeli és szóbeli vizsgájára készít fel. | | Tudomány, szociológia, oktatás , Érettségi, nyelvvizsga , Érettségi felkészítők , Középiskola, érettségi felkészülés