szerző:
Eduline

Akár általános iskolába jártok, vagy középiskolások, esetleg egyetemisták vagytok, az iskolakezdés hamarosan mindenkinek eljön. Összeszedtünk pár nagyon egyszerű tippet, hogy hogyan spórolhattok a nagy készülődések közepette.

©

1. Nézzetek körül

Lehet, hogy a tankönyveket, atlaszokat lés kötelező olvasmányokat mind megtaláljátok az interneten vagy antikváriumokban. Sokat spórolhattok, ha használtan veszitek meg egy-egy könyveteket, nem beszélve arról, hogy egy év múlva akár ti is túladhattok rajtuk, visszanyerve az árukat.

Kötelező olvasmányok? Így szerezhetitek be őket ingyen

Az általános iskolai és középiskolai kötelező olvasmányok megszerzése nem csak a megvásárlást jelentheti, több pénztárcakímélő lehetőség is van, ami lehet, hogy máshogy is könnyebbé teheti a diákok életét. Az első lehetőség, a Magyar Elektronikus Könyvtár. Itt a legtöbb olvasmányt ingyen és bármilyen eszközről meg lehet találni, sőt, nem csak a kötelezőket.

2. Nem kell kapkodni

Lehet, hogy nagyon jó dolog készen lenni már augusztusban a nagybevásárlással, de rengeteg pénzt spórolhattok azzal is, ha egy kicsit vártok. Szeptember közepétől ugyanis nagyon sok akció és kedvezmény szokott lenni az iskolai dolgokra. Úgyhogy ha megtehetitek, hogy vártok, és nem olyan sürgős a bevásárlás, akkor ezzel is maradhat egy kicsi a zsebetekben.

Tankönyvek, hobbi vagy kötelező olvasmányok? Így szerezhetitek be őket teljesen ingyen

Rengeteget lehet spórolni, ha nem csak a könyvesboltokban szerzitek be a könyveiteket, hanem egy kicsit böngésztek az interneten. Ilyen lehetőséget kínál a Rukkola is. Mi is az a Rukkola, és hogyan működik? A rukkola.hu oldalon, fizetés nélkül, a cserére kínált kötetekért válogathattok mások könyvei közül.

3. Figyeljetek a kedvezményekre

Nagyon sok program és lehetőség kedvezményes szeptemberben. Ha például már ősszel beiratkoztok a könyvtárba, akkor nagyon sokat spórolhattok, nem csak magán a könyvtárjegyen, hanem a későbbiekben a tankönyveken és olvasmányokon is. Illetve nagyon sok programra lehet kedvezményesen bejutni, ha időben terveztek és szemfülesek vagytok.

Szeptemberben kezditek az egyetemet? Ezt a nyolc szót kötelező ismernetek

Hamarosan itt a gólyatábor-szezon, elsőévesként pedig egy csomó olyan új szó kerül be a mindennapjaitokba. Ezért nem árt már a legelején tudni, mi mit is jelent pontosan. Íme az egyetem legfontosabb kifejezései. Ha érteni akarod a felsőbbéveseket, az alábbi kifejezések pontos jelentésével is tisztában kell lenned.