szerző:
MTI

A munkahelyek megbízhatósága és stabilitása a legfontosabb szempont a magyar alkalmazottak számára - derül ki a Decoding Global Talent kutatás magyar partnere, a Profession.hu online álláskereső portál eredményeiből.

©

A biztonság 9,59 pontot kapott azon a tízes skálán, amelyben a portál által 5144 megkérdezett ember a munkahely megítélése során szóba jövő szempontokat értékelte. A munkahellyel szemben támasztott általános elvárások leginkább az ukrán munkavállalók preferenciáihoz hasonlítanak, de a munkahely megbízhatósága egyik környező országban sem fontos annyira, mint Magyarországon. Ezekkel az egyetemi diplomákkal lehet a legjobban keresni - itt a lista.

A válaszadók számára a második legfontosabb szempont, hogy megfelelő elismerést kapjanak a munkáért, míg a vonzó fix fizetés csak harmadik helyet szerezte meg a listán. A felmérés szerint a szomszédos országok többségénél a pozitív visszajelzés első helyre került, és szinte mindenhol benne van az első három legfontosabb elvárásban. 

A román és a szlovák dolgozóknak a munka elismerésén kívül nagyon fontos a tanulási és fejlődési lehetőség, amit a magyar válaszadók nem soroltak az első 10 legfontosabb szempont közé. 

Az osztrák és a cseh megkérdezettek pedig érdekes munkakörre vágynak, ami a magyarok számára a kilencedik legfontosabb tényező volt. A kutatás a különböző kompenzációk fontosságát vizsgálva megállapította, hogy a magyar válaszadók a vonzó fizetést tartják a legfontosabbnak, ezt követi a fizetett szabadnapok mennyisége, majd pedig a különféle biztosítási csomagok, legutolsó helyen pedig a vállalati autó szerepel a listán.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!