szerző:
Eduline

Ha még nem tudjátok pontosan eldönteni, milyen szakot válasszatok, jó irány lehet az informatika. Ugyanis egyre több informatikus hiányzik Magyarországról, csak Java-fejlesztőből azonnal 10 ezret lehetne felvenni.

©

Az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) friss kutatása szerint 22 ezer informatikus hiányzik Magyarországról. A szakemberek kiközvetítésével is foglalkozó Qualysoft Informatikai Zrt. szerint csak Java-programozó 10 ezernek lehetne azonnal állást adni, de több ezer .NET-fejlesztő számára is lenne jól fizető munka itthon, de lenne munka a szoftverek vagy digitális szolgáltatások tesztelőinek is.

Hasznos infók

Itt a friss lista: ezek a legjobb informatikai képzések

Jobb a diák telefonja, mint a gép, amin az iskolában tanulnia kellene

Kerülik az iskolát, akik félmilliós fizetést akarnak

A bölcsészek tarolnak az informatika világában

Leginkább a SCRUM nevű fejlesztési módszertanhoz értő, abban tapasztalatot szerzett informatikusokra van szükség, közülük viszont fejlesztőkre és tesztelőkre egyaránt. A speciális, kevésbé széles körben alkalmazott scriptnyelvek, így a PERL és a Python szakértői iránt is hatalmas az igény Magyarországon, de projektvezetőket is nagy számban keresnek a vállalatok - írta a hvg.hu.