szerző:
Eduline

Ma már minden területen munkaerőhiány van, viszont a dolgozókat nem csak a pénzzel tartják maguknál a cégek. Ötből négy önéletrajz a kukában landol.

©

A Hay Group legfrissebb kutatására hivatkozva az Index azt írja, hogy míg korábban csak egyes szakmákban volt munkaerőhiány, mára már szinte minden téren kevesebb a szakember, mint amennyire szükség lenne.

Ennek köszönhetően kisebb jövedelmi különbség mellett is könnyű átcsábítani a dolgozókat egyik cégtől a másikhoz, de a munkavállalóikkal jól bánó munkáltatókat több pénzért sem hagyják ott.

A munkaerőhiányból fakad az is, hogy a cégek egyre inkább megkönnyítik a leendő dolgozók költözését, mert gyakran helyben már nem találnak elég szakembert. Több cég is kínál ma már szállást a dolgozóinak.

Az új munkaerő elbocsátásának legfőbb oka a tanulmány szerint a motiválatlanság, ugyanis sok cég nem méri fel a felvételnél, mi hajtja a dolgozót, ezért azok később belefásulnak a munkába.

 

A portál arról is ír, hogy ötből négy önéletrajz landol a kukában formai hiányosságok miatt. Rossz sorrendiség, a kiírásnak nem megfelelő szakmai tapasztalat, feladatleírás helyett pozíciómegnevezések, vagy éppen a helyesírási hibák mind átgondolatlanságot, felületességet tükrözhetnek, és gyakran ilyesmiken buknak el a pályázók - írják.

A Facebookon is sokan buknak el állást, mivel sok toborzó nézi meg a jelölt oldalát. Érdemes kerülni a politikai célzatú posztokat, az obszcén képeket, kiírásokat, illetve a munka nehézségeiről sem érdemes panaszkodni a közösségi médiában.

Pályakezdő vagy és szeretnél gyorsan elhelyezkedni?

Regisztrálj, töltsd fel önéletrajzod és jelentkezz könnyedén a pályakezdő állásokra a megújult jobline.hu oldalon! Megnézem az állásokat »