szerző:
Eduline

A Forbes magazin minden évben közzéteszi a világ leggazdagabb embereinek listáját. Megnéztük, hogy a top száz közé bekerült nők közül néhányan hol szerezték diplomájukat.

©

A Forbes listájára 259 milliárdossal több került a tavalyi évhez képest, ami azt jelenti, hogy 2208 ember szerepel a leggazdagabbak rangsorán.

  1. A világ leggazdagabb nőjének mondhatja magát Alice Walton, aki a Walmart áruházláncot alapító Sam és Helen Walton lánya. Walton a texasi Trinity Universityn végzett közgazdászként. 46 milliárd dollárjával a százas lista 16. helyet szerezte meg.
  2. Susanne Klatten az University of Buckingham marketing és menedzsment szakán szerzett diplomát. Többek között a BMW résztulajdonosa apja jóvoltából, de több német cég résztulajdonosának is mondhatja magát. 25 milliárd dollár értékű vagyonával a 32. helyen szerepel a listán.
  3. A Mars csokoládé alapítójának unokája, Jacqueline Mars 23,6 milliárddal a 34. helyre került. Jacqueline Mars a pennsylvaniai Bryn Mawr College antropológia szakán diplomázott.
  4. Steve Jobs özvegye, Laurene Powell Jobs a pennsylvaniai egyetemen politológiából és közgazdaságtanból is diplomázott, MBA-diplomáját a Stanfordon szerezte. A lista 54. helyen szerepel 18,8 milliárddal.
  5. Charlene de Carvalho-Heineken a Heineken részvényese ügyvédként végzett a Leiden Universityn Hollandiában. 15,8 milliárd dollárnak megfelelő vagyonával a 86. helyen szerepel.

Milliárdosok diploma nélkül: hol tanultak a világ leggazdagabb üzletemberei?

A világ leggazdagabb emberei idén közel ezermilliárd dollárral növelték vagyonukat. De vajon hol tanult Jeff Bezos, Bill Gates vagy Amancio Ortega? Ki szerzett diplomát a világ egyik legjobb egyetemén, és ki hagyta ott az iskolát 14 évesen? A Bloomberg hírügynökség milliárdos indexében szereplő 500 legtehetősebb ember együttes vagyona 5300 milliárd dollár volt december 26-án, jóval meghaladva az egy évvel korábbi 4400 milliárd dollárt.