Meghökkentő adatok: tízből kilenc huszonéves fontolgatja a külföldi munkát

1

A fiatalok több mint 80 százaléka opciónak tartja a külföldi munkavégzést, de 38 százalékuk biztosan nem itthon tervezi jövőjét - írja a Pénzcentrum.

Forrás: Shutterstock

A lap azt írja, a legfrissebb kutatási eredményekből kiderül, hogy az új nemzedéknek (16-26 éves korosztály) egy friss munkalehetőségnél leginkább a munka-magánélet egyensúlya a legfontosabb, amit a munkakörnyezet és munkatársak személye követ. A sort pedig a dobogó harmadik fokáról az alapbér, azaz a javadalmazás zárja.

hirdetés
hirdetés

Még fontosabb adat, hogy a megkérdezett fiatalok 87 százaléka opciónak tartja a külföldi munkát, sőt 38 százalékuk biztosan nem Magyarországon tervezi a jövőjét.

Így tanulhattok külföldön teljesen ingyen: három szuper ösztöndíj, amelyre érdemes pályázni

Az elmúlt napokban több ösztöndíj-lehetőséget ajánlottunk nektek - ma azokat szedtük csokorba, amelyekre középiskolások pályázhatnak. Négyhetes ösztöndíj középiskolásoknak "Amerikai ösztöndíj teljes finanszírozással! Ha 16-18 éves diák vagy, folyékonyan beszélsz angolul és érdekelnek a nemzetközi kapcsolatok, akkor a Benjamin Franklin Nyári Intézet Transzatlanti Ösztöndíj Programja pont neked való!

hirdetés

Hozzászólások (1)

AnonIren

Ezt szülőként is meg tudom erősíteni. Nem akarnak a mai egyetemisták itthon elhelyezkedni. Ebben mi szülők is hibásak vagyunk, de ezt a hibát felvállaljuk. Minden szülő jót akar a gyerekének és ha a gyerek itthon maradása mellett döntünk, akkor rosszat teszünk a gyerekeinknek. Mi is arra neveltük a gyereket, hogy menjen innen és nagyon sokan vannak hasonló cipőben, csak kevesen merik kimondani. Az egyetemen pedig kifejezetten téma az, hogy a gyerekek külföldre akarnak menni és mi szülők ezt tudomásul vesszük és megértjük a gyerekek döntését. Amíg nem lesz normális ország, addig elmegy nagyon sok értelmes, tanult ember. Ha ezt nem látják be kormányzati szinten, akkor vakok, szakmailag alkalmatlanok. Lehet halogatni a szükséges intézkedéseket, de annak tragikus következményei lesznek. De legalább a gyerekek majd valahol megtalálják a számításaikat és boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Mi szülők pedig talán megyünk a gyerek után, mert ezt mi sem bírjuk, lyen országban élni nem normális dolog.

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X