Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ha így folytatják, tényleg nem lesz fiatal orvos az országban

Megemelték a szakorvosi fizetéseket, mégis súlyos összegekkel keresnek kevesebbet a pályakezdő fiatal orvosok.

Forrás: túry

Még 2015 januárjában pontosan azért hozott létre a kormány ösztöndíjat a fiatal orvosok számára, hogy csökkentsék az elvándorlási kedvüket. Lényegében pont ezt a réteget torpedózta meg a kormány, miszerint megvonták tőlük az ösztöndíjat, azonban 100 ezer forinttal általánosan megemelték a szakorvosi fizetéseket.

hirdetés
hirdetés

Az ATV-nek megszólaló egyik fiatal orvos az ösztöndíj megvonása miatt - az emelés ellenére - 40 ezer forinttal kevesebbet tudott hazavinni.

Össszesen 500 szakorvosnak csökkent a fizetése, a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének elnöke, Dénes Tamás szerint ebből 200 olyan fiatal orvos, akiket a magasabb bérrel próbálnának meg itthon tartani - írja a hvg.hu.

Egyetemisták mentenék meg a magyar egészségügyet

Összefognak a rezidensek és a négy magyarországi orvostudományi egyetem hallgatói az egészségügy helyzetének javításért. Első lépésként a kórházi fertőzések megelőzésére, a kézfertőtlenítés fontosságára akarják felhívni a figyelmet. Sipka Balázs, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke csütörtöki szegedi sajtótájékoztatóján kijelentette: az oktatók, a hallgatók és az orvosok között is sokan vannak, akik változást akarnak a magyar egészségügyben, és hajlandóak tenni is érte, egyedül azonban nem képesek eredményt elérni.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X