Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Az internet kinyomtatva: így reagálnak amerikai tinik az enciklopédiákra

Van egy sorozat a Youtube-on, amiben tiniket szembesítenek mindenfélével, és felveszik a reakciójukat. Kétségtelenül a legviccesebb részek, amikor valami nem is olyan régi dologról derül ki, hogy számukra teljesen ismeretlen. Nos, így történt akkor is, amikor enciklopédiákat tettek eléjük.

 

hirdetés
hirdetés

A legtöbben sosem nyitottak még ki ilyen könyvet, más már látta, hogy az anyukája használ lexikont, de az egyik lány óvodából ismerte is.

És hogy hogyan kell ezeket használni? Hogyan kell betűrendben kikeresni bármit? A legtöbben azért erre is lassan rájönnek, de borzasztó lassúnak és körülményesnek érzik a keresést. Szinte el sem hiszik, hogy a Wikipedia előtt ilyesmivel kellett bíbelődni.

Azért többségük sajnálja, hogy lassan teljesen eltűnnek a nyomtatott enciklopédiák a könyvespolcokról. Az egyik lány még meg is síratja az Enciklopédia Britannicát, amit 2010 óta nem adnak ki nyomtatottan.

 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X