Az internet kinyomtatva: így reagálnak amerikai tinik az enciklopédiákra

Van egy sorozat a Youtube-on, amiben tiniket szembesítenek mindenfélével, és felveszik a reakciójukat. Kétségtelenül a legviccesebb részek, amikor valami nem is olyan régi dologról derül ki, hogy számukra teljesen ismeretlen. Nos, így történt akkor is, amikor enciklopédiákat tettek eléjük.

 

hirdetés
hirdetés

A legtöbben sosem nyitottak még ki ilyen könyvet, más már látta, hogy az anyukája használ lexikont, de az egyik lány óvodából ismerte is.

És hogy hogyan kell ezeket használni? Hogyan kell betűrendben kikeresni bármit? A legtöbben azért erre is lassan rájönnek, de borzasztó lassúnak és körülményesnek érzik a keresést. Szinte el sem hiszik, hogy a Wikipedia előtt ilyesmivel kellett bíbelődni.

Azért többségük sajnálja, hogy lassan teljesen eltűnnek a nyomtatott enciklopédiák a könyvespolcokról. Az egyik lány még meg is síratja az Enciklopédia Britannicát, amit 2010 óta nem adnak ki nyomtatottan.

 

(x)

Sprechen Sie Deutsch?

A budapesti Osztrák Intézet intenzív nyári német nyelvtanfolyamokat indít, amelyek az ÖSD német nyelvvizsgára is felkészítenek.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X