szerző:
Eduline

Több tízezren írják meg a közép- és emelt szintű matekérettségit május 8-án. Ha úgy érzitek, hogy szükségetek van még némi gyakorlásra, esetleg vannak fekete foltok a tananyagban, kövessétek matekérettségi-felkészítő sorozatunkat: a Studium Generale és az Eduline segítségével minden héten három témakört ismételhettek át. 1. rész: abszolútérték, gyök.

Középszintű érettségire készültök?

A középszintű matekérettségin egy két részből álló feladatsort kell megolndani: az első részre 45 percet, a másodikra 135 percet kaptok, a feladatok megoldásának sorrendjét - az első és a második részen belül - ti határozzátok meg.

Az első feladat tíz-tizenkét rövid feladatot tartalmaz, amelyek az alapfogalmak, definíciók, egyszerű összefüggések ismeretét ellenőrzik Előfordulhatnak igaz-hamis állítást tartalmazó vagy egyszerű feleletválasztós feladatok is.

©

A Studium Generale, a Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos előkészítőjének oldalán témakörök szerint találjátok meg az elmúlt évek matekérettségi feladatsorait - ezek közül ma az első témakört - abszolútérték, gyök - ajánljuk, összesen tizenhat ilyen példát kaptok.

Ha gyakorolni szeretnétek az érettségire, csak annyi a feladatotok, hogy megnézzétek a következő feladatokat - vegyétek elő azokat a legális segédeszközöket, amelyeket "éélesben", az érettségin is használhattok majd, így például a négyjegyű függvénytáblázatot, a számológépet.

null

null

Megvagytok a feladatokkal? Akkor ellenőrizzétek, helyesen oldottátok-e meg a példákat, itt találjátok a javítókulcsot:

null

null

Matematikából emelt szinten érettségiztek májusban? A Studium Generale oldalán ti is találtok feladatokat témakör szerint, itt nézzetek szét.

4-est, 5-öst szeretnék a matek érettségin!

Online képzés célja: Sikeres középszintű matematika érettségi | | Általános- és középiskola , Érettségi, nyelvvizsga , Érettségi felkészítők , Középiskola, érettségi felkészülés

3-ast, 4-est szeretnék a matek érettségin!

Online képzés célja: Sikeres matematika érettségi | | Általános- és középiskola , Érettségi, nyelvvizsga , Érettségi felkészítők , Középiskola, érettségi felkészülés