szerző:
Eduline

Hamarosan minden felvételiző belekezd a számolgatásba, ezért újabb fontos kérdésre válaszolunk. Hány pontot kaphattok az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen (OKTV) elért helyezésért a 2018-as felvételin?

©

Tárgyanként legfeljebb egy versenyen elért eredmény alapján kaphattok többletpontot, ha a versenyeredményt azon tárgyak valamelyikéből értétek el, amely az adott szakon érettségi pontot adó vizsgatárgyként szerepel.

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyeken (OKTV) elért

  • 1–10. helyezésért 100 többletpontot,
  • 11–20. helyezésért 50 többletpontot,
  • 21–30. helyezésért 25 többletpontot kaphattok a 2018-as felvételin.

Jó hír, hogy a megszerzett versenyeredmények nem évülnek el, így a korábbi versenyekért is kaphattok pontokat.

Felvételi pontszámítás: mennyit ér két emelt szintű érettségi és egy nyelvvizsga?

Kapnak-e többletpontot a nyelvvizsgáért azok a felvételizők, akik két tárgyból is emelt szintű érettségit tesznek? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk. Jövőre fogok érettségizni, és a lehető legmagasabb pontszámot szeretném elérni. Ha két tárgyból emelt szintű érettségit teszek, mellette pedig szerzek egy nyelvvizsgát, hány pluszpontot kapok?

Felvételi jelentkezés lépésről lépésre - 2018

Online képzés célja: Az Eduline online videós felvételi tájékoztatója végigvezet a 2018-as felsőoktatási felvételi minden fontosabb lépésén a szakválasztástól a ponthatárhúzásig. Segítünk, hogy ne vessz el a jogszabályok útvesztőjében és ne veszíts értékes pluszpontokat a felvételi során. | | Kiemelt képzések , Tanulástámogatás