szerző:
Eduline

Már csak pár napotok van az érettségiig - ha szeretnétek még egyszer átismételni a legfontosabb témaköröket, vagy még mindig bajban vagytok a nehezebb tételekkel, húzzatok bele. Ehhez ajánlunk ma négy videós oldalt.

Diáktanítók Online

Irodalomból, nyelvtanból és történelemből is kínál felkészítő videókat az érettségizőknek a Diáktanítók Online. A negyvenöt perces videók körbejárják az adott témakört - az 1848/49-es forradalomtól kezdve az összetett mondatok elemzésén át Kosztolányi Dezső költészetéig mindent megtaláltok, amire az érettségin szükségetek lehet -, és mivel a legfontosabb infókat a tanár a táblára is felírja, könnyebben tudtok jegyzetelni, és ötleteket is kaphattok a tananyag elsajátításához.

A Diáktanítók Online oldala

A videókért fizetni kell, de az ár nem borsos - körülbelül egy különóra díjának felel meg. Választhattok, hogy csak egy tantárgy, vagy mind a három tárgy videóit rendelitek meg, amelyeket három hónapig annyiszor néztek meg, ahányszor csak szeretnétek.

Nemzedékek Tudása Akadémia

A kötelező vizsgatárgyakból - magyarból, történelemből és matekból - segítenek a felkészülésben a Nemzedékek Tudása Akadémia ingyenes videói.

Mindegyik tárgyhoz tíz-tizenkét videót készítettek, amelyek összefoglalják a főbb témaköröket. A tizenöt perces videóórákat három budapesti gimnázium vezetőtanára tartja, mindegyik videó végén megtaláljátok az előadások rövid vázlatát is, amelyekkel a vizsga előtt könnyebben ismételhetitek át az anyagot. Az egyes vázlatpontokra kattintva visszamehettek ahhoz a részhez, amit szeretnétek még egyszer átismételni.  

Edubase

Folyamatosan bővíti tudástárát az Edubase.hu, ahol nemcsak a matekérettségire lehet gyakorolni, hanem a gimnáziumi tananyag egy részét is megtaláljátok tizediktől tizenkettedikig. Vannak többek közt logaritmusokra, egyenletekre, deriválásra és gyökvonásra vonatkozó feladatok is - emelt és középszinten egyaránt.  

Az oldalt három egyetemista kezeli, akik az ingyenes videókban a különböző feladatokat érthető módon magyarázzák el, így azoknak is jó választás, akiknek nem a matek az erősségük.

Matekmindenkinek.hu

A matekmindenkinek.hu oldalán is jobbnál jobb videókat találtok - ahhoz, hogy minden videót megnézhessetek, meg kell rendelni a szolgáltatást, de vannak ingyenes elérhető anyagok is.

Minden infó a 2014-es érettségiről

Így változnak az érettségi szabályai 2014-ben

A 2014-es tavaszi érettségi vizsgaidőpontjai

Legális puskák a matekérettségin: hogyan érdemes használni a négyjegyű függvénytáblázatot?

Milyen költők és írók kerültek elő a leggyakrabban a magyarérettségin?

Középszintű feladatsorok és megoldások magyarból

Középszintű feladatsorok és megoldások matekból

Emelt szintű feladatsorok és megoldások történelemből

Emelt szintű feladatsorok és megoldások magyarból

Középszintű feladatsorok és megoldások biológiából

Ezek a legnehezebb témakörök a matekérettségin

Középszintű feladatsorok és megoldások németből

Középszintű feladatsorok és megoldások angolból

Kidolgozott érettségi témakörök matekból, történelemből és magyarból

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!