szerző:
Eduline

Több tízezren érettségiztek az elmúlt napokban magyarból, matekból, történelemből, angolból és németből - de lássuk, hogy ti meg tudnátok-e oldani azokat a feladatokat, amilyeneket a végzősök kaptak.

Matekteszt bátraknak

A kzépszintű matekérettségi első része az alapfogalmak, definíciók, egyszerű matekos összefüggések ismeretét ellenőrizte. Az érettségizőknek az írásbelin legalább 12 pontot össze kell gyűjteniük ahhoz, hogy esélyük legyen megszerezni a kettest. A következő tesztben ezt a tizenkét feladatot oldhatjátok meg - ezt a kvízt elsősorban azoknak ajánljuk, akik több éve vagy évtizede érettségiztek. Papírt, ceruzát, számológépet elő!

Történelemérettségi másképp

A középszintű történelemérettségi, amelynek a megoldására 180 percet kaptak a diákok. A feladatsor első része rövid választ igénylő feladatokból állt, ezekből válogattunk nektek párat ebben a tesztben.

©

Angolteszt - a nyelvhelyesség a mumus?

A Kolumbusz-napról, a finnek közkedvelt „sportágáról”, a feleségcipelésről, a Pullmann-féle vasúti kocsikról is kaptak szöveget a középszintű angolérettségi második, nyelvhelyességi feladatsorában. Ebben a kvízben a nyelvhelyességi feladatsor második feladatát választottuk ki, amelyben a finnek közkedvelt „sportágáról”, a feleségcipelésről volt szó. Próbáljátok ki, meg tudjátok-e oldani.