szerző:
eduline/mti

Jövőre már 25 százalékot kell elérni a ketteshez az érettségi vizsgákon, 2014-től pedig jelentősen csökken az idegen...

©

Jövőre már 25 százalékot kell elérni a ketteshez az érettségi vizsgákon, 2014-től pedig jelentősen csökken az idegen nyelvi érettségi vizsgatárgyak száma. A jelenlegi 24 idegen nyelv helyett kilencből, angol, német, francia, olasz, orosz, spanyol, japán, kínai és latin nyelvből, illetve a nemzetiségi nyelvekből lehet majd érettségizni két év múlva a Magyar Közlönyben pénteken megjelent, az érettségi szabályainak módosításáról szóló kormányrendelet szerint - írta az origo.

A kormányrendelet szerint szeptembertől (tehát már a következő május-júniusi vizsgaidőszakban is) felemelik az elégséges osztályzathoz szükséges szintet: az érettségin a ketteshez legalább 25 százalékos eredményt kell majd elérni a jelenlegi 20 százalék helyett.

Ahogy arról az eduline elsőként beszámolt, a kormány az előrehozott érettségi fogalmát is módosítja, 2014-től előrehozott vizsgára csak élő idegen nyelvből, latinból és informatikából lesz lehetőség. Szintén változás, hogy 2014-től pszichológiából is lehet majd érettségizni - írta a hírportál.