szerző:
Eduline

Húsz-huszonegyszeres túljelentkezéssel kell számolniuk azoknak a diákoknak, akik államilag finanszírozott...

Hallgatók az ELTE jogi karán. Ilyen harc még nem volt az államis helyekért
©

Húsz-huszonegyszeres túljelentkezéssel kell számolniuk azoknak a diákoknak, akik államilag finanszírozott jogászképzésre szeretnének bekerülni idén. A kormány döntése alapján az országban mindössze két helyen, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen és a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen lehet állami ösztöndíjasként jogot tanulni, de ott is csak ötven-ötven elsőéves kezdhet szeptemberben ingyen.

Ezekért a helyekért minden eddiginél keményebb lesz a verseny: az ELTE ötven állami ösztöndíjas helyére 1210-en, a Pázmányéra pedig 1096-an jelentkeztek. A vidéki egyetemek fizetős jogászképzései iránt már nem ilyen nagy az érdeklődés: a Debreceni Egyetem nappali képzését 315-en, a Miskolci Egyetemét 188-an, a Szegedi Tudományegyetemét 486-an, a Pécsi Tudományegyetemét pedig 410-en jelölték meg. A friss jelentkezési statisztikákról itt olvashattok, a legnépszerűbb karok listáját itt, a legtöbb felvételizőt vonzó szakok rangsorát pedig itt találjátok.

Idén érettségizel?
Az írásbeli után azonnal szeretnéd megtudni, hány pontot szereztél? Az eduline-on rögtön a vizsga után megtalálod a középszintű feladatsorokat és a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat. Lájkold az eduline-t a Facebookon, vagy iratkozz fel hírlevelünkre itt, így emailben is megkapod a megoldásokat magyarból, matekból és töriból, sőt szaktanárainktól is kérdezhetsz!