szerző:
Eduline

Mire számíthatnak azok a felvételizők, akik 2019-ben jelentkeznek a Budapesti Corvinus Egyetem képzéseire? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

©

Jövőre szeretnék jelentkezni a Corvinus egyik képzésére. Olvastam, hogy az egyetem már nem tartozik majd az állami intézmények közé, és államilag finanszírozott helyek helyett saját ösztöndíjas helyeket hirdetnek majd meg. Ez már azokra is vonatkozik, akik jövőre felvételiznek?

A Budapesti Corvinus Egyetem jövő júliustól valóban egy állami alapítású közhasznú alapítvány fenntartásában működik majd, de a 2019-ben felvételizőket – ígéri az innovációs minisztérium – az átalakulás még nem érinti, ők februárban ugyanúgy állami ösztöndíjas képzésekre jelentkezhetnek, mint a korábbi évek felvételizői.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy dolgozói értekezleten a BCE kancellárja, Pavlik Lívia elmondta: 2020-ban már egyáltalán nem fognak állami férőhelyeket hirdetni a jelentkezőknek. Az állami ösztöndíjas képzés helyett létrehoznak egy Corvinus-ösztöndíjat.

Az innovációs minisztérium keddi közleményében azt írta, hogy a Corvinus 2020-tól új ingyenes képzési forma bevezetésével biztosít a jelenlegi államilag finanszírozott helyekével megegyező számú, több ezer térítésmentes képzési helyet.

Átalakíthatják az egész magyar felsőoktatást: nem lesznek állami egyetemek?

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter egyértelműen a Corvinus-modell kiterjesztéséről beszélt egy rendezvényen a hétvégén - írja a hvg.hu, hozzátéve: információik szerint mindez arról szól, hogy a nehézkes államháztartási intézményi formából előbb-utóbb ki kell "szabadítani" az egyetemeket.