szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Jön az ősz, jön az őszi érettségi is. Mutatunk mindent, amit már tudunk: időpontok, szabályok, árak és nyilvános anyagok.

Arról már írtunk, hogy az őszi érettségi szezon 2020. október 16-án kezdődik a nemzetiségi nyelvi és irodalmi írásbelikkel, az írásbeli vizsgák egészen október 30-ig tartanak. A magyar nyelv és irodalom október 19-én lesz. A teljes vizsganaptárat itt találjátok.

A 2020/2021. tanévi október-novemberi vizsgaidőszak kétszintű érettségi vizsgatárgyaival kapcsolatos információkat itt találjátok. Megnézhetitek az egyes vizsgatárgyakhoz nyilvánosságra hozott tételsorokat és a szabályokat.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Oktatási Hivatal (OH) oldalán közzétett vizsgaszabályzat szerint szeptember 5-e lenne az őszi érettségi vizsgákra jelentkezés határideje, mivel ez a nap idén szombatra esik, 2020. szeptember 7-éig jelentkezhettek a vizsgákra.

Kiknek ingyenes az érettségi?

Térítésmentes az érettségi

  • a tanulói jogviszony ideje alatt az érettségi bizonyítvány megszerzéséig,
  • és az adott vizsgatárgyból az érettségi bizonyítvány megszerzése előtti, tanulói jogviszonyban tett sikertelen érettségi vizsga első javító- és pótló vizsgája,
  • továbbá a szakgimnáziumban az érettségi végzettséggel rendelkező tanulók részére egy szakmai érettségi vizsgatárgyból tett érettségi vizsga és első alkalommal a javító- és pótlóvizsga.

Arról, hogy kiknek és mennyit kell idén fizetni az érettségiért, itt írtunk bővebben.

A 2020-as őszi érettségiről itt olvashattok el minden friss infót és legfontosabb tudnivalót.

Mikor lesz az őszi érettségi és meddig jelentkezhettek a vizsgákra?

Nemrég nyilvánosságra hozták a következő tanév rendjét. Mutatjuk, mikor lesz a következő érettségi időszak.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!