szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mikor lehet jelentkezni az őszi vizsgákra és mik a főbb szabályok erre a vizsgaszezonra vonatkozóan? Itt vannak a legfrissebb infók.

Bár a vizsgaszabályzat szerint szeptember 5-e lenne az őszi érettségi vizsgákra jelentkezés határideje, mivel ez a nap idén szombatra esik, 2020. szeptember 7-éig jelentkezhettek majd a vizsgákra - tette közzé a pontosítást az Oktatási Hivatal (OH) az októberi-novemberi vizsgákról.

Jelentkezni minden esetben jelentkezési lap leadásával tudtok majd - ez várhatóan augusztus második felétől lesz elérhető az OH főoldalán. Az őszi vizsgákra a középiskolátokon vagy a kormányhivatalon keresztül tudtok jelentkezni, de mivel a vizsgát szervező középiskolák listája is később lesz csak elérhető, így ezzel is várnotok kell még. Amint újabb infók derülnek ki, frissíteni fogjuk a cikket.

Kik vizsgázhatnak?

A 2020-as őszi érettségi szezon is más lesz, mint az eddigiek: a tavaszi vizsgák helyett ugyanis sokan erre az időszakra voltak kénytelenek halasztani az érettségizést. Mivel idén tavasszal végül csak azok tettek érettségi vizsgát, akik egyetemre felvételiztek - ez a szám a korábbi 100 ezres fős jelentkezőből 83 ezerre csökkent, vagyis várhatóan közel 20 ezer diákkal több érettségiző lesz idén ősszel, mint tavaly vagy tavalyelőtt.

Ez azt is jelenti, hogy körülbelül háromszor annyi lesz a vizsgázók száma, mint 2019-ben, amikor is 10 527-en érettségiztek októberben-novemberben.

Azok a diákok - főként az előrehozott érettségizők -, akik a veszélyhelyzet miatt nem tudtak vizsgázni idén tavasszal, ősszel térítésmentesen tehetik le a vizsgákat. Valamint azok a diákok is, akik bár vizsgáztak májusban, de ismétlő érettségi vizsgát tennének, számukra is ingyenes lesz az őszi alkalom.

Mikor lesznek a vizsgák?

Az érettségi vizsgák pontos időpontját a tanév rendje határozza meg, ez a napokban bármikor megjelenhet. Amint kiderül, ezzel az infóval is frissítjük a cikket.

Megvan az első maxpontos felvételiző - neki nem kell izgulnia a ponthatárok miatt

Két 100 százalékos, szintén két 99 százalékos és egy 98 százalékos érettségit írt idén egy miskolci diák.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!