szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Elindult a várva várt 2020-as felvételi, úgy tűnik, elmarad az új Nat és elindult a külföldi nyelvtanulási program hivatalos honlapja. Ezek a hét hírei röviden.

Elmarad az új Nat

Hosszú évekig dolgoztak vele, most mégis úgy néz ki, elmarad a bevezetés. Nem vezetnek be új Nemzeti alaptantervet - jelentette be Gulyás Gergely miniszter a Kormányinfón a tegnapi kormányülés után.

Elfogadhatatlannak tartja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), hogy mégsem változik a nemzeti alaptanterv a következő tanévtől és így a jelenlegi "korszerűtlen" dokumentum marad hatályban. Az oktatást jellemző káosz miatt az oktatáspolitikai vezetők lemondását és önálló oktatási minisztérium felállítását követelik.

Elindult a 2020-as felvételi

Csütörtökön megjelent a 2020. szeptemberében induló képzésekre érvényes felvételi tájékoztató. A 2020-as felvételi tájékoztató: a jövő szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre február 15-ig jelentkezhettek. Mutatjuk, milyen alapvető feltételeknek kell megfelelnetek ahhoz, hogy bekerülhessetek a kiválasztott szakra.

Zseniális videó a matekolimpiákról

A magyar diákok hozták a negyedik legtöbb aranyérmet a matematikaolimpiákon - de érdemes megnézni a teljes videót.

Külföldi nyelvtanulási program: a diákok többsége csoportosan jelentkezne

Az előzetes jelentkezések alapján a fiatalok nagy része csoportosan venne részt a kormány külföldi nyelvtanulási programján – mondta Bartos Mónika, a magyar diákok külföldi nyelvi kurzusainak szervezéséért felelős miniszteri biztos. Közben elindult a jelentkezési honlap, amit itt nézhettek meg.

Pedagógiai szakszolgálat: kétszer mérik fel a gyermekek képességeit

Kétszer, 3 és 5 éves korban mérik fel a gyermekek képességeit, így derül ki, hogy ki alkalmas az iskolakezdésre - mondta el Mosányi Emőke, a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója.

Friss felsőoktatási rangsor: ezek a legjobb agrárképzések

A Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kara vezeti a legjobb agrárképzések hallgatói kiválóság alapján összeállított rangsorát, az oktatói kiválóság alapján készült lista élén pedig a SZIE Kertészettudományi Kara áll. A teljes listát itt nézhetitek meg.

Elindult a 2020-as felvételi jelentkezés: itt találjátok a meghirdetett szakok listáját

Elindult a felvételi jelentkezés. A szeptemberben induló alap-, osztatlan mester- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre 2020. február 15-ig lehet jelentkezni az E-felvételi felületen.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.