szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Elindult a fiatalok külföldi nyelvtanulási programjának hivatalos honlapja - jelentette be az emberi erőforrások minisztere hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere elmondta: a minisztérium felmérte, hogy külföldön milyen, a minőségi feltételeknek megfelelő iskolák részvételére lehet számítani a programban. A kínálattal feltöltve jelent meg a 2020-ban induló külföldi nyelvtanulási program hivatalos honlapja, amelyen közzétették a jelentkezés lehetséges helyszíneit, illetve az intenzív kurzusok jellemzőit is.

A kormány a 2020/21-es tanévtől indítja el a programot, melynek keretében évente 140.000 kilencedikes és tizenegyedikes diák mehetne két hétre külföldre nyelvet tanulni, mindezt kísérőtanárok jelenlétében. A célországok között szerepel Egyesült Királyság, Írország, Málta, Franciaország, Németország, Ausztria és Kína is. A kint töltött idő alatt nyelvtanfolyamon tanulhatnak angol, francia, német vagy akár kínai nyelvet.

A honlapon egyelőre 149 angol, 26 német és 21 francia nyelviskola szerepel - mind minőségi és akkreditált nyelviskolák -, melyeknél több mint 5300 angol, 460 német és 360 francia kurzus közül lehet választani, a kínálat január közepéig folyamatosan bővül - írja a minisztérium.  

©

Kurzuskeresés

A program honlapján már keresőben elérhetőek azok a kurzusok, amelyekre jelentkezhetnek majd a középiskolás diákok. A kurzusok csomagban tartalmazzák a kéthetes, minimum negyvenórás nyelvtanfolyamot, a délutáni, hétvégi, nyelvtanulást elősegítő programokat, a szállást - amely vagy kollégiumban vagy családoknál lesz biztosítva -, az ellátást (teljes vagy félpanzió), a transzfert a legközelebbi reptérről vagy pályaudvarról, valamint bizonyos esetekben a helyi közlekedés díját is.

A listát folyamatosan frissítik, egészen 2020. január 15-éig kerülhetnek be újabb kurzusok. Jelentkezni majd 2020. februárjától lehet.

Az ingyenes külföldi nyelvtanfolyamról szóló további cikkeinket itt olvashatjátok.

Ingyenes külföldi nyelvtanfolyamok: egyénileg is lehet majd utazni

A 2020-ban induló külföldi nyelvtanfolyamokra nem csak csoportosan, egyénileg is ki lehet majd utazni. Összegyűjtöttük a jelenleg ismert infókat, szabályokat.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.