szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hosszú évekig dolgoztak vele, most mégis úgy néz ki, elmarad a bevezetés.

Nem vezetnek be új Nemzeti alaptantervet - jelentette be Gulyás Gergely miniszter a Kormányinfón a tegnapi kormányülés után. Magyarázatot nem adott, a hvg.hu információi szerint annyit mondott, nem érkezett annyi változtatás, ami ezt indokolná, így a jelenlegi Nat-ot módosítják majd - írják.

Korábban Kásler Miklós emberminiszter a tanévnyitón bejelentette, hogy elkészült az új Nemzeti alaptanterv legújabb változata, és azt jövőre felmenő rendszerben bevezetik.

Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára novemberben már arról beszélt, hogy év végéig fogadja el a kormány a Nat-ot, és 2020. szeptember 1-jétől be is vezetik. Jelenleg úgy néz ki, nem lesz új Nemzeti alaptanterv. Gulyás Gergely miniszter kiemelte, mindezzel együtt a elismerik az új Nat-tal kapcsolatban végzett munkát.

Az új Nemzeti alaptanterv legfontosabb eseményeiről itt olvashattok el mindent.

Elindult a 2020-as felvételi jelentkezés: itt találjátok a meghirdetett szakok listáját

Elindult a felvételi jelentkezés. A szeptemberben induló alap-, osztatlan mester- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre 2020. február 15-ig lehet jelentkezni az E-felvételi felületen.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.