Itt a lista: ezek a szakok taroltak az idei felvételin, pedig nehéz állami ösztöndíjas helyet szerezni

Melyek a legnépszerűbb képzési területek a 2017-es egyetemi-főiskolai felvételin? Nincs nagy meglepetés: még mindig tarolnak a gazdasági szakok.

Gazdasági, pedagógus- és műszaki - a 2017-es felvételin ezek a legnépszerűbb képzések, derül ki a jelentkezési statisztikák Felvin közzétett elemzéséből. "Az elsőhelyes jelentkezések között mindhárom képzési terület részaránya 10%-nál magasabb, a gazdaságtudományok esetében közel 20%.

A bölcsészettudomány, az orvos- és egészségtudomány, valamint az informatika képzési területek – 8-9% körüli részarányukkal – is kimondottan népszerűnek bizonyultak még a jelentkezők körében. Az első helyes jelentkezők megközelítőleg 5%-át vonzották a művészet, a társadalomtudomány, a jogi és az agrár képzési területek képzése" - írják.

hirdetés
hirdetés
Forrás: Felvi.hu

Az állami ösztöndíjjal támogatott nappali tagozatos alap- és osztatlan mesterképzések között a műszaki képzési terület képzései vezetik a népszerűségi listát (15%), a gazdaságtudományok képzési terület itt a második legnépszerűbb (13%) - annak ellenére, hogy a gazdasági szakokon csak azok szerezhetnek állami ösztöndíjas helyet, akik elérik a magasan meghúzott központi ponthatárt.

Forrás: Felvi.hu

Hozzáteszik: hasonlóan az összes jelentkezéshez, ebben a csoportban is a bölcsészettudomány, az orvos- és egészségtudomány, valamint az informatika képzési területek tartanak még számot jelentős érdeklődésre, az ezeken a képzési szinteken nappali munkarenden és állami ösztöndíjjal támogatott formában meghirdetett képzésekre jelentkezők 9-12%-a választotta az ide tartozó szakok valamelyikét.

A 2017-es felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Hány ponttal lehet bekerülni az ELTE-re, a BME-re, a Corvinusra és a SOTE-ra?

Idén is ezrek szeretnének bekerülni a nagy budapesti egyetemek képzéseire. Utánanéztünk, mennyi pont kell ehhez. Többéves trend, hogy a budapesti egyetemek népszerűsége nő, így pedig a bekerülés is egyre nehezebb a nagy fővárosi intézmények képzéseire. Tavaly az ELTE vette fel a legtöbb, több mint 8000 diákot, az államilag finanszírozott alapképzéseire pedig átlagosan több mint 415 pontot értek el.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X