Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

A magyarérettségi első részének megoldásai

8

Moravcsik Gyula A papíruszok világából című könyvének egy részletét kellett értelmezniük a diákoknak a magyarérettségi első részében. Itt vannak a szaktanárok által készített, nem hivatalos megoldások a szöveggel kapcsolatos feladatokra.

 A szövegalkotás, azaz a második rész megoldásait itt találjátok.

hirdetés
hirdetés
Magyarérettségi

Az érettségi legjobb képei

Ezt teheted, ha lekésted az érettségit

Egész nap percről percre a magyarérettségiről

A szaktanár előzetes véleménye a magyarérettségiről

Készülnél a szóbelire, vagy hajrázol az írásbelinél? Ezek a videók segítenek:

A Webuni érettségi felkészítő videói azoknak segítenek, akik az utolsó pillanatban is tanulni szeretnének, de már alig bírnak ránézni a betűkre a jegyzetekben.

Az összes témakört és videót itt találjátok.

Matematikából itt nézhettek meg ismétlésre videókat

A történelem szóbelire tökéletesek a felvételek, de az írásbeli előtt is jó az ismétlés.

A magyar szóbeli könnyebben sikerülhet ezzel a videóval.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés

Hozzászólások (8) , melyek közül a legfrissebbek:

László Kiss-Dobos

Hálát adok az Úristennek, hogy még az istentelen Rákosi rendszerben kezdhettem el és hogy még a szintén istentelen Kádár korszakban fejeztem be tanulmányaimat. A fenti feladat csak a diákok szopatására jók. Beteg elme volt, aki ezt az egész szövegértési baromságot kitalálta. Ugyanis, ha valaki tud írni valamely író művéről egy dolgozatot, akkor érti is az író művét. Ha valaki meg tud oldani matekból egy szöveges feladatot, akkor az azt jelenti, hogy megértette s szöveget. Hogy mi a fenének kell ezt külön vizsgálni azt nem tudom. Talán azért mert az ilyen érettségi feladatok kidolgozásáért pénzt kap, amivel jól kitömheti a zsebét. A másik lehetséges válasz, hogy ő maga nem érti a legegyszerűbb hiányos magyar mondatot sem.

Hódi Gyula

A 9B kép eléggé félrevezető volt. Nem tudtam eldönteni, hogy pergament mutat-e, ami indokolttá tenné a külön csoportba sorolást, vagy papiruszt, amely azért, mert csak egy megtépázott lapot látok belőle, valóban tekinthető-e "különböző módnak" az írás rögzítésében. A pergamennel az a baj, hogy nincs róla tartalmi példa.

A többi tulajdonképpen rendben van, nekem 40-45 perc alatt teljesíthető volt. Mennyit kaptak rá a srácok? És ilyenkor mennyire kerekded mondatokat kell fogalmazni, vagy lehet lényegre törően válaszolni?

retzse0

A 7.-nél a drámaíróhoz és is Menandroszt írtam, mert komédia is dráma. A feladat pedig az mondta ki, hogy több van, de egyet-egyet válasszunk. Vagy nem?

Rónai Petra

Szerintem a 7. feladatban Bakkhülidész is jó költőnek.

Perl Tamás

7. feladat b-ben a Menandrosz is jó ugye? mert ő komédiákat írt

ok1111

a 7.feladatban költőnek Bakkhülidészt is lehetett írni ugye?

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X