Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Itt a lista: ezeken a szakokon tartanak alkalmassági vizsgát

Több száz szakon tartanak alkalmassági vizsgát, itt vannak az időpontok és a vizsgadíjak.

Forrás: Fülöp Máté

Bizonyos képzéseken, így például művészeti, rendészeti és katonai, osztatlan tanári vagy más pedagógiai szakokon alkalmassági vizsgát is tartanak, melyek lehetnek egészségügyi vizsgálatok, pályaalkalmassági vizsgálatok, esetleg nyelvi alkalmassági vizsgálatok is. Azt, hogy egy képzésen szerveznek-e alkalmassági vizsgát, a felvi.hu-n, a meghirdetett szakok listájában találjátok, a vizsgák időpontjait és az esetleges vizsgadíjakat pedig ebben a táblázatban nézhetitek meg.

hirdetés
hirdetés

Az alkalmassági vizsgáról értesítést küldenek az egyetemek, főiskolák, így amennyiben a vizsga időpontja előtt egy héttel nem kaptatok még ilyen levelet, érdemes az intézményeknél érdeklődni. A 2016-os felvételiről szóló további cikkeinket itt olvashatjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X