Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Fontos határidő jár le: január 6-ig módosíthatjátok a jelentkezési sorrendet

A keresztféléves jelentkezők január 6-ig ellenőrizhetik és módosíthatják az adataikat az e-felvételi rendszerében, pótolhatják a hiányzó dokumentumaikat, és egyszer változtathatnak a jelentkezési sorrenden.

Forrás: Shutterstock

A felvi.hu oldalon közzétett tájékoztató szerint a keresztféléves képzésre felvételizőknek ellenőrizniük kell, hogy minden jelentkezéshez és pontszámításhoz szükséges dokumentumot feltöltöttek-e, mert az esetleges pótlás szükségességéről külön értesítést nem kapnak.

hirdetés
hirdetés

Ha van még hiányzó dokumentumotok, azt legkésőbb január 6-ig fel kell töltenetek. Amennyiben elektronikus benyújtásra nincs lehetőség, postán is elküldhetitek a dokumentummásolatokat az Oktatási Hivatal címére (1443 Budapest, Pf. 220).

Szintén 2016. január 6-ig van lehetőség az egyszeri sorrendmódosításra, illetve jelentkezési helyek visszavonására. A sorrendmódosítással akkor érdemes élnetek, ha valamilyen okból megváltozott a preferenciátok, szívesebben járnátok olyan képzésre, amit eredetileg hátrébb soroltatok. Nem érdemes viszont sorrendet módosítani akkor, ha valamelyik jelentkezési helyen nem sikerült az alkalmassági vizsga, vagy úgy érzitek, nem érnétek el a ponthatárt, hiszen ez esetben az adott szakra úgyis sikertelennek számít a jelentkezés, automatikusan a következő, sikeres jelentkezési helyre vesznek fel.

Ha meggondoltátok magatokat, és biztosan nem szeretnétek valamelyik megjelölt jelentkezési helyre bekerülni, a sorrendmódosítás helyett válasszátok a jelentkezési hely visszavonását (törlését), ez ugyanis nem számít bele az egyszeri sorrendmódosításba. A keresztféléves felvételi eljárásról szóló cikkeinket itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X