Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Kellemetlen meglepetés a töriérettségin: hiányzott egy térkép az atlaszból?

12
történelem érettségi 2012
Magyarországi kisebbségek - nincs ide passzoló térkép az atlaszban?
Forrás: túry

Nincs a huszadik század végéről készített etnikai térkép a középiskolai történelmi atlaszban, pedig a középszintű töriérettségi egyik - a magyarországi kisebbségekről szóló - esszéfeladatának utasításában az áll: "használja a középiskolai történelmi atlaszt". Az eduline-nak nyilatkozó szaktanárok szerint elképzelhető, hogy a legújabb kiadásban már szerepel a feladathoz használható térkép, de a pár évvel ezelőtt forgalomba hozott atlaszokban még nincs ilyen. Hogyan reagált az Oktatási Hivatal a problémára? Friss összefoglalónkat itt olvashatjátok el.

hirdetés
hirdetés

A középszintű történelemérettségi hivatalos javítókulcsa

Az emelt szintű történelemérettségi hivatalos javítókulcsa

Itt vannak a középszintű töriérettségi első részének nem hivatalos megoldásai

Itt pedig az írásbeli második részének megoldási javaslatait nézhetitek meg

Idén érettségizel?
Az írásbeli után azonnal szeretnéd megtudni, hány pontot szereztél? Az eduline-on rögtön a vizsga után megtalálod a középszintű feladatsorokat és a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat. Lájkold az eduline-t a Facebookon, vagy iratkozz fel hírlevelünkre itt, így emailben is megkapod a megoldásokat, sőt szaktanárainktól is kérdezhetsz!

A középszintű írásbeli második, esszéfeladatokból álló részében nyolc témát kaptak a diákok, ezek közül azonban csak hármat - egyet az egyetemes történelemből és kettőt a magyar történelemből - kell kidolgozniuk. A rendszerváltás utáni magyar társadalom nemzeti és etnikai kisebbségeihez kapcsolódó esszét tehát nem kötelező választani. Az esszéfeladatokról bővebb információt itt találtok, folyamatosan frissülő összefoglalónkat pedig itt nézhetitek meg.

hirdetés
hirdetés
hirdetés