Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ezek a 2012-es érettségi negatív rekorderei: holland, mikrobiológia és újgörög

Majdnem félmillió vizsgát tartanak a 2012-es tavaszi érettségi időszakban, a túlnyomó többség idén is középfokú érettségire jelentkezett. Van azonban olyan tantárgy, amelyből mindössze egy-két diák fogja megírni a feladatsort - ezek közül válogattunk.

érettségi 2012
Forrás: túry

Lengyel, holland és kínai – ezek a legnépszerűtlenebb érettségi tárgyak az idén, mindössze egy-egy diák jelentkezett középszintű vizsgára. Igaz, az sem válogathat több tucat középiskola közül, aki kínaiul, hollandul vagy lengyelül szeretne tanulni négy éven keresztül. Melyek a legnépszerűbb választható tantárgyak 2012-ben? Összefoglalónkat itt olvashatjátok el.

hirdetés
hirdetés

Az egész országból egy diák szeretne horvát nyelven vizsgázni fizikából, de a „földrajz horvát nyelven”, a „földrajz szerb nyelven”, az „informatika horvát nyelven”, az „informatika szerb nyelven”, valamint a „kereskedelmi és marketing alapismeretek angol nyelven” vizsgákon sem lesznek kígyózó sorok.

Két diák jelentkezett érettségire újgörög nyelvből, szlovén nemzetiségi nyelvből és zenei angolból, de ketten szeretnének vizsgázni szerbül testnevelésből és fizikából is. Ami viszont meglepő, az az angol nyelvű üzleti gazdaságtan népszerűtlensége. A 2012-es érettségiről szóló összes cikkünket itt találjátok.

Idén érettségizel?
Az írásbeli után azonnal szeretnéd megtudni, hány pontot szereztél? Az eduline-on rögtön a vizsga után megtalálod a középszintű feladatsorokat és a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat. Lájkold az eduline-t a Facebookon, vagy iratkozz fel hírlevelünkre itt, így emailben is megkapod a megoldásokat, sőt szaktanárainktól is kérdezhetsz!

Ennél ugyanis még a mikrobiológia is jobban teljesít idén: hárman döntöttek úgy, hogy ebből a tárgyból érettségiznek, és ugyannyi diák kedvéért kellett kidolgozni a középszintű feladatsort fizikából spanyol nyelven, biológiából francia nyelven, drámából szintén francia nyelven, művészettörténetből olasz nyelven, történelemből román nyelven, valamint – ez a kakukktojás – testnevelésből horvát nyelven.

Emelt szinten: a negatív rekorderek

Az emelt szintű érettségi tárgyai közül mindössze egy diák választotta az újgörög nyelvet. A horvát, a lengyel és a szlovák nyelvet sem választották sokkal többen, ezekből kettő-kettő érettségiző vizsgázik, ahogy közlekedési alapismeretekből is. Románra és oktatási alapismeretekre hárman jelentkeztek.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés