szerző:
Eduline

Az angol írásbelikkel folytatódnak ma reggel 8 órakor a tavaszi érettségi vizsgák, a diákok közép- és emelt szinten adnak számot tudásukról. Középszinten 1 187 helyszínen 58 521-en, emelt szinten 88 helyszínen 6 194-en vizsgáznak ebből a tárgyból.

Az angol nyelv írásbeli érettségi vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből áll: középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc. Az első részre ("olvasott szöveg értése") 60 perc, a másodikra, a "nyelvhelyesség" feladatsor megoldására 30 perc áll rendelkezésre. Az ezt követő szünet után a 30 perces "hallott szöveg értése" vizsgaösszetevő következik, végül az "íráskészség" feladatsora, amelynek megoldására 60 percet kapnak a diákok.

Az eduline-on egész nap figyelemmel követheted a legfrissebb híreket, 13 órakor pedig az angolérettségi feladatlapjai mellett a nem hivatalos megoldásokat is megtalálod.
Az angollal folytatódnak az érettségi vizsgák
©

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az említett összetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható idő sorrendben 70, 50, 30, illetve 90 perc. Mire érdemes odafigyelni az írásbeli angolérettségin? Összefoglalónkat itt olvashatod el.

Az íráskészség vizsgarész esetében a diákok a feladatok megoldásához mindkét szinten használhatnak nyomtatott szótárt (a többi vizsgarésznél semmilyen segédeszköz nem használható). Középszinten és emelt szinten is az egyes vizsgaösszetevők értékelése egymástól független, és a feladatok megoldása központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik.

MTI