szerző:
Eduline

Több mint 8800-an jelentkeztek felsőfokú szakképzésre február 15-ig, a legtöbben idegenforgalmi szakmenedzser szakon szeretnének továbbtanulni.

Az idegenforgalmi szakmenedzser szak évek óta vezeti a legnépszerűbb felsőfokú szakképzések listáját, idén több mint hétszázan jelölték meg a jelentkezési lapon. Háromszáznál több nappali, államilag támogatott helyre pályázó elsőhelyes jelentkezőt vonz a vendéglátó szakmenedzser, a nemzetközi szállítmányozási és logisztikai szakügyintéző, valamint a csecsemő- és gyermeknevelő-gondozó képzés is. Melyik a 2011-es slágerképzése és legnépszerűbb egyeteme, főiskolája? Összefoglalónkat itt olvashatod el.

A tíz legnépszerűbb felsőfokú szakképzés 2011-ben
©

A 2011-es keresztféléves felvételin a titkárságvezető szakot jelölték meg a legtöbben, de a gyakorlati oktató, valamint a csecsemő- és gyermeknevelő-gondozó képzés is a dobogós helyet szerzett. A 2011-es keresztféléves felvételi legnépszerűbb alap- és mesterszakjainak ponthatárait itt találod.

Évről évre többen jelentkeznek felsőfokú szakképzésre

A felsőfokú szakképzés egyre ismertebb és népszerűbb, évről évre többen jelentkeznek ezekre a képzésekre. Az államilag támogatott képzések esetében 2010-ben a felvételi lista élén a vendéglátás-idegenforgalom szakmacsoport (az idegenforgalmi szakmenedzser és a vendéglátó szakmenedzser szak) áll, míg a költségtérítéses képzésekre felvettek listáját az informatika szakmacsoport vezeti, de az egyes szakmacsoportok közül a népszerűséget tekintve összességében kiemelkedik a közgazdaság, a kereskedelem-marketing, üzleti kommunikáció, valamint a művészet, közművelődés, kommunikáció is.


eduline