szerző:
Eduline

Hogyan bírják az álláskeresők a sikertelen próbálkozásokkal járó stresszt? Melyek a legjellemzőbb reakciók az állásinterjún és miként változott a helyzet tavalyhoz képest? Munkaerő-közvetítő cégeket kérdezett meg a hvg.hu az általános tapasztalataikról és az emlékezetes, vidám pillanatokról.

„Öt hónapja nem találok állást, korábban évekig egy építőipari cégnél dolgoztam ügyintézőként” - mondja a 39 éves Mónika, aki két hónapja beiratkozott egy könyvelői tanfolyamra. Mint mondja, tudja, hogy esete mindennapos, ezért nem kesereg, igyekszik jól felhasználni a rá szakadt szabadidőt, állásinterjúkra jár, tíz céghez küldte be fényképes önéletrajzát, bízik benne, hogy valahova behívják.

Idén is nekiláttunk, hogy elkészítsük az álláskeresők és a toborzással foglalkozók vicces pillanatait megörökítő éves összeállításunkat, és bár nem voltak illúzióink arról, hogy 2009-ben túlsúlyba kerültek volna a gondtalan, vidám pillanatok, arra azért nem számítottunk, hogy a megkérdezett cégek mindegyike leszögezi: alig tudnak olyan esetet említeni, amikor a kiválasztást, az állásinterjút ne árnyékolta volna be a jelöltek frusztrációja, rosszkedve. A hvg.hu által megszólított munkaerő-közvetítő és -kölcsönző cégek képviselői egyöntetűen úgy nyilatkoztak, hogy idén minden téren nehézségekkel szembesültek: bonyolultabb és döcögősebb volt a kapcsolattartás az ügyfelekkel, a kommunikáció a jelentkezőkkel, majd a kiválasztás, a potenciális jelöltek interjúztatása.

Hogy pontosan milyen esetekkel találkoztak a cégek a kiválasztás folyamán, elolvashatod a hvg.hu cikkében.


eduline