Felsőoktatás Eduline

Ezeket a területeket "hagyják ott" a leggyakrabban a hallgatók

Elolvasom

Minden ötödik diák tanul tovább mesterképzésben vagy másik alap-, illetve osztatlan képzésben, esetleg - jóval kisebb arányban - felsőoktatási szakképzésben. A legnagyobb arányban a pedagógus-, a tanári, az orvosi és a jogi képzésekről kikerülő hallgatók közül választanak másik szakterülethez tartozó szakot.

Felsőoktatás Eduline

Mit árul el rólatok a diplomátok?

Elolvasom

Mennyire beszédesek a szokásaitok? Ki lehet találni belőlük, hogy milyen szakon végeztetek, vagy most mit tanultok az egyetemen? Tudományos szempontból tökéletesen megalapozatlan, de annál szórakoztatóbb tesztet ajánlunk.

Felnőttképzés Eduline

Mégis népszerűek az OKJ-s képzések?

Elolvasom

Egyre vonzóbbak az OKJ-s képzések, legalábbis a 18 és 25 év közöttiek szívesen választanak OKJ-s tanfolyamot az érettségi után a Perfekt Zrt. adatai szerint. Nem véletlenül: nehéz államilag finanszírozott egyetemi-főiskolai képzésre bekerülni, és a felsőoktatási tanulmányok is egyre drágábbak.

Felsőoktatás Eduline

Tizenöt jel, hogy tovább kellene tanulnod

Elolvasom

Nem tudjátok eldönteni, hogy továbbtanuljatok-e mester- vagy doktori képzésen? Dolgozni kezdtetek, de visszavágytok az iskolapadba? A Huffington Post az univerzum "jeleit" gyűjtötte össze, amelyek segíthetnek a döntésben.

Felsőoktatás Eduline

Használhatatlan diplomák: miért választanak "tömegszakokat" a felvételizők?

Elolvasom

Amikor egy 17-18 éves tanuló a középiskolai pályafutásának a végéhez ér, két utat választhat. Elköszön a magyar oktatási rendszertől, és kipróbálja magát a munka világában, vagy a felsőoktatási rendszerben folytatja a tanulmányait (esetleg valamilyen szakmát tanul, ha a középiskolában erre nem volt lehetősége) - olvasható a Munkahelyi Terror blogon.

1 2 3 4 5