Felsőoktatás Eduline

Mit árul el rólatok a diplomátok?

Elolvasom

Mennyire beszédesek a szokásaitok? Ki lehet találni belőlük, hogy milyen szakon végeztetek, vagy most mit tanultok az egyetemen? Tudományos szempontból tökéletesen megalapozatlan, de annál szórakoztatóbb tesztet ajánlunk.

Felnőttképzés Eduline

Mégis népszerűek az OKJ-s képzések?

Elolvasom

Egyre vonzóbbak az OKJ-s képzések, legalábbis a 18 és 25 év közöttiek szívesen választanak OKJ-s tanfolyamot az érettségi után a Perfekt Zrt. adatai szerint. Nem véletlenül: nehéz államilag finanszírozott egyetemi-főiskolai képzésre bekerülni, és a felsőoktatási tanulmányok is egyre drágábbak.

Felsőoktatás Eduline

Tizenöt jel, hogy tovább kellene tanulnod

Elolvasom

Nem tudjátok eldönteni, hogy továbbtanuljatok-e mester- vagy doktori képzésen? Dolgozni kezdtetek, de visszavágytok az iskolapadba? A Huffington Post az univerzum "jeleit" gyűjtötte össze, amelyek segíthetnek a döntésben.

Felsőoktatás Eduline

Használhatatlan diplomák: miért választanak "tömegszakokat" a felvételizők?

Elolvasom

Amikor egy 17-18 éves tanuló a középiskolai pályafutásának a végéhez ér, két utat választhat. Elköszön a magyar oktatási rendszertől, és kipróbálja magát a munka világában, vagy a felsőoktatási rendszerben folytatja a tanulmányait (esetleg valamilyen szakmát tanul, ha a középiskolában erre nem volt lehetősége) - olvasható a Munkahelyi Terror blogon.

Közoktatás Eduline

Nem tetszik az LMP-nek a szakképzés átalakítása

Elolvasom

Az LMP ellenzi a szakiskolai osztálylétszámok növelését és a tanulók "erőszakos átterelését az érettségit és továbbtanulást lehetővé tevő középiskolákból a szakképzésbe" - írta közleményében Osztolykán Ágnes és Kaufer Virág.

Közoktatás Eduline

Nyolc milliomos, aki még érettségit sem szerzett

Elolvasom

Dollármilliók sorsáról döntenek, egymás után kötik meg a jobbnál jobb üzleteket - pedig soha nem szereztek diplomát, sőt még érettségit sem. A Forbes magazin listáján szereplő milliomos rapper, a tehetségkutatók világhírű zsűritagja és a Szilícium-völgy egyik legendás befektetője jóval az érettségi előtt kibukott az iskolából.

1 2 3 4 5