Közoktatás Eduline

Teljes a káosz az "ingyenes" tankönyvek körül, mindenhol más a rendszer

Elolvasom

Miközben a kormány úgy döntött, hogy kivezeti a tartós tankönyveket az általános iskola alsó évfolyamairól, hasonló rendszert vezetett be a felsősöknél, “ingyen tankönyv” jelszó alatt. Több iskola viszont inkább megpróbálja majd kigazdálkodni az új tankönyveket, mintsem hogy megtiltsák a gyerekeknek, hogy azokba beleírjanak - írja az Abcúg.hu.

Közoktatás Eduline

Az oktatási jogok bizosa dönt a történelemkönyvbe került miniszterelnökök kérdésében

Elolvasom

Nem csak szülők, de szakértők is úgy vélik, hogy kiegyensúlyozottság nélkül került bele a 8. állami történelemkönyvbe Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc és Medgyessy Péter miniszterelnökök. Az MSZP Aáry-Tamás Lajoshoz fordul, hogy vizsgálja ki, hogy szabályszerű-e a politikusok megjelenítése, mert szerintük Orbánról kedvezőbb képet festenek.

Közoktatás Eduline

Nem csendesül a tankönyvbotrány

Elolvasom

A tanárok, a szülők és a civil szervezetek mellett a Tankönyvesek Országos Szakmai Egyesülete is nekiment a Klik gyakorlatának, hogy módszeresen húzzák le a nem állami tankönyveket a rendelési listákról. Az látszik, hogy a tankerületeknek joga van ehhez megfelelő indoklással, de a gyakorlatot élesen kifogásolják és ízekre szedik a tankönyvesek a Klik magyarázatát.

Közoktatás Lapszemle

Elképesztő hibák a 9. osztályos történelemkönyvben: így hogyan adhatták ki?

Elolvasom

Hemzseg a hibáktól a 9. osztályosok történelemkönyve, amely szerint Visegrád a Duna keleti partján, nagyjából Vác magasságában feküdt, a magyar „birodalom” határait pedig nem is három, hanem egyenesen négy tenger mosta. Állítólag nemzetközi hírnevű szakemberekkel készíttetik a tankönyveket, de aztán a kormány emberei rejtélyes módon „átdolgozzák” a szövegeket.

Közoktatás Eduline

Az új digitális tananyagok is aggódásra adnak okot

Elolvasom

Az állami iskolákra gyakorlatilag rákényszerített, sokszor megkérdőjelezhető minőségű kísérleti tankönyvek mellett az OFI digitális tananyagokat is kifejlesztett. A baj csak az, hogy ezek egy része egyáltalán nem digitális, másik része meg digitális ugyan, de nincs túl sok értelme.

1 2