A szakgimnáziumok, és általában a hazai szakképzés sem úgy teljesít, ahogy azt a 2015-ös átszervezéskor mindenki remélte.  Tovább »

A szakközépiskolai tanulók kimaradtak a NAT szabályozási köréből, pedig ebbe az iskolatípusba jár a korosztály közel negyede - írja az új...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Az az egyik cél, hogy a szakképzés társadalmi elfogadottsága egyezzen meg a gimnáziumokéval, és egymás pozícióit erősítve egyenrangú versenytársakká...  Tovább »

Már a munkaadók is belátják, hogy rossz döntés volt csökkenteni a tankötelezettségi korhatárt.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Régen bezárt és egyre rosszabb állapotban lévő iskoláktól szabadulna meg a fővárosi vagyonkezelő - írja a napi.hu.  Tovább »

A szakgimnazisták 46 százaléka érettségi után kimarad a rendszerből, nem fejezi be a szakképzést - mondta Pölöskei Gáborné, az Innovációs és...  Tovább »

A magyar gazdaságban tapasztalható munkaerőhiány egyik oka, hogy egy demográfiai hullámvölgy miatt százezerrel kevesebb diák jelenik meg a középfokú...  Tovább »

Újgenerációs szakképző iskolák jönnek létre, komplett iskolafejlesztési programot indít az Innovációs és Technológiai Minisztérium, amely a...  Tovább »

Legnagyobb számban a szakmunkásképzőt vagy szakiskolát végzett, 20-39 év közötti nőtlen férfiak terveznek külföldi munkavállalást, ez derül ki a...  Tovább »

Milyen szakmákat választott idén a legtöbb felvételiző a szakközépiskolák kínálatából?  Tovább »

Közleményben reagált a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum arra a hírre, hogy azonnali hatállyal felmentették tisztségéből Bánki Donát...  Tovább »

Botrányos vezetőváltás jöhet Budapest egyik legnagyobb szakközépiskolájában.  Tovább »

Anna a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnáziumba járt, amikor nyolc éve, tizenegyedikesként, 16 évesen terhes lett.  Tovább »

Senki ellen nem indult fegyelmi eljárás, senkit semmilyen hátrányos jogkövetkezmény nem ért - mondta az ATV-nek a balatonfüredi Lóczy Lajos...  Tovább »

hirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X