Érettségi-felvételi Eduline

Felvételi 2011: négy nap múlva kiderül, kit hova vettek fel

Elolvasom

Körülbelül ugyanannyian szeretnének a felsőoktatásban továbbtanulni idén, mint egy éve: a mostani 141 ezer jelentkező nagy része az alapképzést, a legtöbbjük az államilag támogatott képzési formát választotta. Többen céloztak meg felsőfokú szakképzést, és nőtt az e-felvételizők aránya is. A ponthatárokat csütörtökön hozzák nyilvánosságra, idén is lesz "Pont ott Parti" a Millenárison.

Felsőoktatás Eduline

Pénteken ponthatárok

Elolvasom

Pénteken határozzák meg a felsőoktatási keresztféléves ponthatárokat; az idén 5820-an jelentkeztek erre az oktatási formára, kétszer annyian, mint tavaly.

Felsőoktatás Eduline

Mire lett volna elég a felvételi pontszámod 2008-ban?

Elolvasom

Egy hét múlva ilyenkor már nyilvánosak lesznek a felvételi pontszámok és lezárul az idei érettségi-felvételi időszak első felvonása (a másodikra még a pótfelvételik formájában várni kell). Addig is érdemes megnézni, hogy tavaly hogy alakultak a ponthatárok, hová kellett a legtöbb és hová a legkevesebb pont a bekerüléshez.

Felsőoktatás Eduline

Top szakok 2009-ben: az egyetemek és főiskolák versenye

Elolvasom

Tavaly óta tarol a turizmus és vendéglátás, a korábban biztos befutónak számító gazdálkodási és menedzsment szak ennek következtében idén is be kell hogy érje a második hellyel. A húsz legnépszerűbb szak listáján nagy nyerteseket és kevésbé nagy veszteseket is találunk, de a mindent eldöntő ponthatárokra még várni kell jövő hét csütörtökig.

Közoktatás Eduline

Ami még hátra van a felvételiből

Elolvasom

Még kb. másfél hónap és lezárul a 2009-es felvételi eljárás. A ponthatárok kihirdetése előreláthatólag 2009. július 23-án lesz, addig azonban van még néhány tennivaló, amire érdemes figyelni. A legfontosabb dátum július 9. Eddig kell beérkezniük a még hiányzó dokumentummásolatoknak, illetve ez az utolsó határidő, amíg még módosítható a jelentkezési sorrend.

Felsőoktatás Eduline

Pontszámítás 2009-ben

Elolvasom

2009-ben a felsőoktatási felvételin a 400 + 80-as pontozási rendszer érvényesül. A HVG Diploma 2009 különszámából kiderül, hogy ez a sok pont hogyan adódik össze.

Felsőoktatás Eduline

Saját tapasztalataim az ELTE BTK-n

Elolvasom

Érettségi után kezdtem csak igazán izgulni - természetesen a felvételi miatt. Ugyanis az új pontszámítási módszer kiszámíthatatlan volt. Emlékszem, kéz a kézben izgultunk a ponthatárok éjszakáján osztálytársaimmal. Igazán szerencsésnek mondhatom magam, mert Magyarország, sőt Európa vezető egyetemére, az Eötvös Loránd Tudományegyetemre sikerült bejutnom. Meglepő módon alacsony volt a ponthatár, mindössze 320 pont elegendő volt ahhoz, hogy felvegyenek germanisztika szakra. Így lett belőlem német szakos hallgató.

Közoktatás Edupress

Ma még pótolhatók a jelentkezési hiányok

Elolvasom

Az újév első munkanapjáig, azaz január 5-éig van lehetőségük a még hiányzó dokumentumaikat pótolni azoknak, akik a februárban induló képzésekre az úgynevezett keresztféléves felvételi eljárásban jelentkeztek a felsőoktatásba - közölte az Országos Felsőoktatási Információs Központ.

Közoktatás Edupress

Megjelent a Felvételi tájoló 2009

Elolvasom

Megjelent a Felvételi tájoló 2009 című kiadvány, amely a pályaválasztás előtt álló fiataloknak segít eligazodni a felsőoktatási intézmények által meghirdetett szakok világában. A kötetből többek között megtudható, hogy egy adott szakon milyen tantárgyakat kell hallgatni, milyen képességek szükségesek az elvégzéshez és hogy milyenek az elhelyezkedési esélyek a képzés befejezése után. A könyvet, a Felsőoktatási felvételi tájékoztató kiadója és a felvi.hu honlap szerkesztője, az Educatio Kht. munkatársai készítették, így az kiegészíti a többi hivatalos kiadvány tartalmát - adta hírül az Educatio Kht.

1 2 3 4 5 6 7 8