Míg a végzősök többsége az érettségire készül, akadnak olyanok is, akik már a ponthatárok miatt izgulnak. Mikor derül ki, kit hova vettek fel?  Tovább »

Az idén is nehéz lesz állami ösztöndíjas helyet szerezni azon a 16 népszerű szakon, ahol központi ponthatárt húztak.  Tovább »

Milyenek lesznek az idei ponthatárok a felsőoktatási szakképzéseken? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.  Tovább »

Nagyobb lesz a szigor a 2015-ös felvételin, mint eddig: az idei 260 pont helyett jövőre legalább 280 pontot kell összegyűjteniük azoknak, akik...  Tovább »

Elég a 260, vagy jó lenne összegyűjteni 430-440 pontot? Milyen ponthatárokat húznak majd az idei felvételin?  Tovább »

Milyenek voltak a 2013-as és 2012-es ponthatárok a szabadbölcsészet alapszakon? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.  Tovább »

Megjelent a felsőoktatási felvételi tájékoztató kiegészítése, benne több új szakkal és tudnivalóval - a legfontosabb módosítás, hogy az egyetemek és...  Tovább »

Nyilvánosságra hozták a 2014-es keresztféléves felvételi ponthatárait: volt olyan képzés, ahova csak az kerülhetett be, aki a maximális száz pontból...  Tovább »

Ma hirdetik ki a 2014-es keresztféléves felvételi ponthatárait - azok, akik az e-felvételi rendszerében megadták a...  Tovább »

Várhatóan csütörtökön hirdetik ki a februárban induló felsőoktatási képzések felvételi ponthatárait - közölte az...  Tovább »

Már csak pár nap, és nyilvánosságra hozzák a 2014-es keresztféléves ponthatárokat - a jelentkezők január 23-án tudják...  Tovább »

A felsőoktatási államtitkár szerint az állami ösztöndíj egy nagyon erős, minőségi ösztönzést jelent a felsőoktatásban.  Tovább »

Emelkedett a minimumponthatár az alap- és osztatlan szakokon, valamint a felsőoktatási szakképzéseken.  Tovább »

Mikor hozzák nyilvánosságra a 2014-es ponthatárokat? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.  Tovább »

Magasabb lesz a minimumponthatár, ismét központi ponthatár lesz a tizenhat népszerű szakon, több szakon kötelező az emelt szintű érettségi - ez vár...  Tovább »

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X