Nyelvtanulás Eduline

Orosz rulettet játszik Hoffmann Rózsa a nyelvoktatással?

Elolvasom

Nyelvoktatási stratégián dolgozik az oktatási államtitkárság – egyelőre csak ebben lehetnek biztosak a nyelviskolák és nyelvvizsgaközpontok vezetői, valamint a nyelvtanárok. Az államtitkárság eddig szinte az összes kiszivárgott információt cáfolta, egy dolog kivételével: a középiskolásoknak két idegen nyelvet kell majd tanulniuk, nyelvvizsga nélkül pedig senki nem felvételizhet egyetemre vagy főiskolára.

Nyelvtanulás Eduline

Nyelvparádé a Millenárison a hétvégén

Elolvasom

Több mint száz kiállító várja az idei Nyelvparádén, a fővárosi Millenárison péntektől vasárnapig azokat, akik számára fontos, hogy idegen nyelveken beszéljenek és a nyelvtudásukat itthon vagy külföldön szeretnék kamatoztatni.

Nyelvtanulás Eduline

Miért nem szereti az angol nyelvet Hoffmann Rózsa?

Elolvasom

Bizonyos szempontból talán mégis jobban járnánk, ha a nyelvoktatási stratégia mögött Hoffmann Rózsa kifinomult ízlését láthatnánk, így ugyanis lenne értelme az egésznek. Jelen változatában ugyanis ez a stratégia épp a legfontosabb alapelvről feledkezik el, amely szerint az idegen nyelv ismerete épp olyan alapeszköz, mint az olvasás, írás, avagy számolás: nélküle nem tudunk létezni, vagy legalábbis sikeresnek lenni a modern világban - írja a Hírszerző.

Nyelvtanulás Eduline

Blended learning 2. rész

Elolvasom

Csősz Ildikó, az OktaTárs Nyelvstúdió (http://www.oktatars.hu/) vezetője a vele készült interjú 2. részében a blended learning tanfolyamok indításának gyakorlati oldaláról mesél.

1 2 3