Közoktatás Eduline

Rövidebb lesz az őszi szünet, hosszabb a téli és a tavaszi vakáció?

Elolvasom

Az oktatásért felelős államtitkárság nem szeretné felrúgni a jelenlegi pedagógiai kultúrát és iskolai hagyományt, ugyanakkor az év közbeni szünetek átstrukturálása a tárcánál is napirenden van - mondta kérdésre válaszolva Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár kedden egy más témában tartott sajtótájékoztatón.

Közoktatás Eduline

Lerövidítené a nyári szünetet Pokorni? Rövidebb vakáció, év közben

Elolvasom

"A családoknak is könnyebb lenne, és a gyerekek sem esnének ki annyira a nevelési folyamatból, ha az évközi szüneteket, így az őszi, a karácsonyi és a húsvéti szünetet megnyújtanánk, a nyárit pedig megrövidítenénk" - mondta Pokorni Zoltán, az országgyűlés oktatási bizottságának elnöke a Hír Televízió Kontraszt című műsorában.

Közoktatás Eduline

Több ezer tanárnak kell fizetés nélkül kihúznia a nyarat

Elolvasom

Tanárok ezrei maradnak fizetés nélkül nyárra, mert az iskolák vezetői takarékossági okokból úgy döntöttek, hogy határozott idejű szerződést kötnek velük. A pedagógusok szerződése így a tanév végén lejár, akikkel újra szerződnek, azokkal is csak szeptember elsején kötnek megállapodást. A Pedagógusok Szakszervezeténél az ATV-nek azt mondták, etikátlannak tartják az eljárást. Az oktatási államtitkárságon nem akartak nyilatkozni, de közleményben azt írják: törvénytelenül járnak el az intézmények, és elítélik az ilyen eseteket.

Közoktatás Eduline

Mennyibe kerülnek a 2011-es nyári táborok?

Elolvasom

Több tízezer forintot, de akár a százezer forintot is elérheti egy-egy gyerektábor ára. Pár nap múlva kezdődik a két és fél hónapos iskolai nyári szünet. Vajon tudja-e a szülő, hogy hova küldi el a gyermekét? Hány pedagógus, felügyelő lesz, milyenek a tisztasági körülmények, mivel töltik az idejüket, illetve hányszor és mit esznek a gyerekek a táborban?

1 2 3 4 5 6 7 8