Felsőoktatás Szabó Fruzsina

Több ezer kínai és az iráni hallgató tanul a magyar egyetemeken: itt vannak a friss adatok

Elolvasom

Lassan, de folyamatosan emelkedik a külföldi hallgatók száma a magyar egyetemeken és főiskolákon, a 2017/2018-as tanévben már több mint harmincezren választottak magyar felsőoktatási intézményt. A legtöbben Németországból, Kínából, Iránból, Szerbiából, Szlovákiából és Romániából érkeznek, de szváziföldi, csádi és botswanai hallgatója is volt az egyetemeknek.

Felsőoktatás MTI

Egyre több a külföldi hallgató a magyar egyetemeken

Elolvasom

A felsőoktatás exportképessége javul, az itt tanuló külföldi diákok aránya nagyobb mértékben nő, mint a külföldön tanuló magyaroké, a külföldi diákok tandíjából befolyó összeg elérte az egyetemek és főiskolák bevételeinek 6,4, a felsőoktatásra fordított állami támogatásnak pedig a 12 százalékát - írta a Magyar Nemzet a Corvinus Egyetem elemzését idézve.

Felsőoktatás Eduline

A hét hírei: a pécsi egyetemet is elérte az elbocsátáshullám, jön a Nemzeti Pedagógus Kar

Elolvasom

A nyugdíjazások mellett több mint hatvan dolgozónak kell távoznia a Pécsi Tudományegyetemről az állami támogatás és a hallgatói létszám csökkenése miatt. Egy kormányzati előterjesztés alapján 17 milliárdot költene a kormány külföldi hallgatók tanulmányainak finanszírozására. Megnéztük, mennyi esélye van a magyar egyetemeknek, hogy bekerüljenek a világ 200 legjobbja közé, és azt is, hogy milyen lesz a 2014-ben megalakuló pedagóguskar. Heti összefoglaló.

1 2