Közoktatás Eduline

Ha eldurvulnak az iskolai beavatási szertartások

Elolvasom

Még mindig sok középiskolában és kollégiumban él az elsős diákok iskolai beavatásának hagyománya - a jópofa, közösségformáló szertartás azonban gyakran erőszakba, kegyetlenkedésbe és a tanulók megalázásába csap át. Az iskolakezdés sötét oldala.

Közoktatás Eduline

Gyászolnak a középiskolások Jászberényben

Elolvasom

Két hét leforgása alatt második alkalommal leng fekete zászló a jászberényi Terplán Zénó Szakképző Iskola és a Lehel Vezér Gimnázium épületén – a Lágymányosi hídon csütörtökön balesetet szenvedett hat néptáncos fiatal közül hárman ide jártak.

Közoktatás Eduline

Hatalmas változások lesznek az oktatásban 2012-től

Elolvasom

Várhatóan 2012-ben vezetik be Magyarországon a duális szakképzést, de kísérleti jelleggel már 2011 szeptemberétől élhet a német szakképzési rendszer - jelentette be Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár csütörtökön a kormányszóvivői tájékoztatón Budapesten.

Érettségi-felvételi Eduline

Készülj velünk a matekérettségire!

Elolvasom

Jövő héten indul az eduline és a matekerettsegi.hu közös érettségi előkészítő sorozata, minden héten egy-egy olyan témakört fogunk feldolgozni ami jó eséllyel visszaköszönhet élesben is. Ráadásul bemutatunk nektek egy olyan új interaktív tanulási formát, amit máskor is használhattok ha elakadnátok a tanulásban.

Közoktatás Eduline

Művész leszek. Megélek-e?

Elolvasom

Használjam ki a tehetségem és csináljam azt amit szeretek, vagy tartsam el a családom? Valószínűleg majdnem mindenkinek, aki képző- illetve iparművészeti tanulmányokat folytat, forognak-forogtak már a fejében hasonló gondolatok. Kérdés, hogy a kettő egyébként kizárja-e egymást?

Felsőoktatás Eduline

Nehéz lesz bizonyítani, hogy a vérengzés valóban megtörtént volna

Elolvasom

"Százszázalékosan még akkor sem szabad arra következtetni, hogy megtörténik a bűntény, ha az illető vallomást tesz” – mondta kriminálpszichológus szakértőnk a nemrég letartóztatott S. Ábel ügye kapcsán. Éppen ezért szerinte a szakemberek számára annak bizonyítása lesz a legnehezebb, hogy a tervezett bűntény bekövetkezett volna.

Közoktatás Eduline

Péntekig lehet jelentkezni a középiskolákba

Elolvasom

Péntekig kell leadni a középiskolai jelentkezési lapokat az alapfokú oktatási intézményekben, a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete azt javasolja, hogy több iskolát és több tanulmányi területet jelöljenek meg a diákok és szüleik.

1
10 11 12 13 14 15 16