Felnőttképzés Eduline

„Örülünk annak, ha valaki önálló annyira, hogy végiggondolja a saját karriertervét”

Elolvasom

„Nagy a verseny a fiatalokért, de Budapest közepén sem könnyebb munkaerőt találni, mint Kecskeméten” – mondta az Eduline-nak Ludvig Orsolya, a kecskeméti Mercedes-Benz gyár kommunikációs és vállalati kapcsolatainak igazgatója, akit a HVG Állásbörzén kérdeztünk többek között arról, milyen esélyekkel indulnak az autóiparban a németül nem beszélő pályakezdő mérnökök, és milyen továbblépési lehetőségeik vannak a jól teljesítő gyakornokoknak.

Felsőoktatás Eduline

Tapasztalat, rugalmasság, pénz: eláruljuk, miért jó egyetemistaként dolgozni

Elolvasom

Gyorséttermekben, nagyáruházakban, üzemekben, üzletekben, szórakozóhelyeken, hotelekben, kisebb-nagyobb cégeknél - ezekben a napokban is több tízezer diák dolgozik ilyen munkahelyeken, a nyári hónapokban pedig még több középiskolás, egyetemista és főiskolás vállal munkát. De milyen feladatkörök és gyakornoki programok közül válogathatnak, és hogyan illeszthetik be munkahelyi feladataikat a mindennapjaikba? Már most eláruljuk: távolról sem lehetetlen tanulás mellett dolgozni.

Felsőoktatás Eduline

"Az a cél, hogy ezek a pályakezdők öt-hat év múlva már középvezetők legyenek"

Elolvasom

Komoly szakmai elismerést kapott néhány hete a Vodafone gyakornoki és frissdiplomás-programja. Milyen szempontok alapján döntenek arról, kik csatlakozhatnak ezekhez a programokhoz, és milyen szakmai tapasztalatot szerezhetnek az egyetemisták és a pályakezdők? Tóth Zsuzsannával, a Vodafone Magyarország HR-igazgatójával beszélgettünk.

Felnőttképzés MTI

Még több ingyenes képzés indul, 21 felsőoktatási intézményben lehet jelentkezni

Elolvasom

A meglévő négy mellett két informatikai vállalkozással bővült a Programozd a jövőd! program, amely 21 felsőoktatási intézményben indít díjmentes képzéseket, elsősorban informatikus hallgatóknak - mondta Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán.

Felsőoktatás Eduline

Diploma után: mi kell az elhelyezkedéshez?

Elolvasom

Diplomás pályakezdőként munkát találni még akkor sem könnyű, ha az egyetemi évek alatt sikerült valamennyi munkatapasztalatot szerezni. Azért érdemes keresgélni: a nagyvállalatok egy része rendszeresen indít speciális gyakornoki programokat friss diplomásoknak.

Felsőoktatás Eduline

Informatikus hallgatók az államigazgatásban

Elolvasom

Keretmegállapodást írt alá kedden az Észak-alföldi Regionális Államigazgatási Hivatal és a Debreceni Egyetem Informatikai Kara (DE-IK) az intézményben tanuló hallgatók bevonásáról a gyakornoki munkába; az intézmények vezetői szerint ma már a reálszféra minden területe "felszívja" a képzett informatikusokat.