Érettségi-felvételi Eduline

Indul a véghajrá: megvannak az első ponthatárok!

Elolvasom

Megkezdődött a visszaszámlálás, este nyolckor kiderül, kit hova vettek fel: ha a borús idő elvette a kedvedet a Pont Ott Partitól, nálunk élőben követheted az eseményeket. Folyamatosan beszámolunk a legfontosabb tudnivalóktól, a legjobb programokról, na meg persze a 2011-es ponthatárokról!

Érettségi-felvételi Eduline

Felvételi 2011: hogyan húzzák meg a ponthatárokat?

Elolvasom

Évről évre bonyolult matematikai algoritmussal számítják ki a felvételi ponthatárokat – bár pontosan senki nem tudja megjósolni, melyik szakra hány ponttal lehet majd bejutni, a jelentkezők számán, az államilag finanszírozott hallgatói létszámkereten és a felvételizők érettségi jegyein sok múlik. Egy már most biztos: a legnépszerűbb alap- és mesterképzésekhez idén is jóval négyszáz fölötti pontszám kell.

Érettségi-felvételi Eduline

Felvételi 2011: egy nap múlva kiderül, kit hova vesznek fel

Elolvasom

Az idén is számítógépes rendszer állítja szakonként országos rangsorba a felsőoktatásba jelentkezőket, a ponthatárokat azonban nehéz megjósolni; a szakemberek szerint a jelentkezések alapján annyi bizonyos, hogy azokon a képzéseken és intézményekben lesznek magas pontszámok, ahol hagyományosan nagy a túljelentkezés. A diákok csütörtök este tudhatják meg, felvételt nyertek-e valamely felsőoktatási intézménybe.

Érettségi-felvételi Eduline

Kacsa volt? Mégsem lehet bejutni érettségi nélkül az egyetemre

Elolvasom

Mégsem lehet érettségi nélkül felvételizni az iasi magánegyetemre, az Apollonia Universityre. Hétfőn több romániai lap arról számolt be, hogy az intézmény rektora olyan diákok előtt is megnyitná a képzéseket, akiknek idén nem sikerült az érettségijük - ők két évet kaptak volna arra, hogy egyetemi vizsgáik mellett a középiskolai záróvizsgára is felkészüljenek.

Felsőoktatás Eduline

Top egyetemi szakok: milyen fizetésre számíthatnak a diplomások?

Elolvasom

Gazdálkodási és menedzsment, turizmus és vendéglátás, pénzügy és számvitel, kereskedelem és marketing, mérnök informatikus, gépészmérnöki, kommunikáció és médiatudomány - ezek a 2011-es felvételi legnépszerűbb alapképzései. A közkedvelt szakok listája Európa más országaiban és az Egyesült Államokban sem sokban tér el ettől - a Business Insider utánajárt, mennyit lehet keresni a legnépszerűbb és a legkevesebb hallgatót vonzó szakok diplomáival.

Érettségi-felvételi Eduline

Felvételi 2011: négy nap múlva kiderül, kit hova vettek fel

Elolvasom

Körülbelül ugyanannyian szeretnének a felsőoktatásban továbbtanulni idén, mint egy éve: a mostani 141 ezer jelentkező nagy része az alapképzést, a legtöbbjük az államilag támogatott képzési formát választotta. Többen céloztak meg felsőfokú szakképzést, és nőtt az e-felvételizők aránya is. A ponthatárokat csütörtökön hozzák nyilvánosságra, idén is lesz "Pont ott Parti" a Millenárison.

Felsőoktatás Eduline

Hoffmann: lesz olyan egyetemista, akinek csak részben fizeti az állam az oktatását

Elolvasom

A kormány fokozatosan emeli majd az államilag finanszírozott férőhelyek számát a műszaki és természettudományos képzésben - mondta az oktatási államtitkár az MTI-nek adott interjúban. Hoffmann Rózsa beszélt arról is, hogy ősszel nyilvánosságra hozzák az állami felsőoktatási intézmények listáját, mivel akkor kerülhet a parlament elé az új törvény tervezete. Felvetődött az is, hogy szerződést kössenek az államilag finanszírozott képzésben résztvevő hallgatókkal arról, végzésük után meghatározott ideig itthon kamatoztassák a tudásukat.

1
41 42 43 44 45
51