Közoktatás Edupress

Megjelent a Felvételi tájoló 2009

Elolvasom

Megjelent a Felvételi tájoló 2009 című kiadvány, amely a pályaválasztás előtt álló fiataloknak segít eligazodni a felsőoktatási intézmények által meghirdetett szakok világában. A kötetből többek között megtudható, hogy egy adott szakon milyen tantárgyakat kell hallgatni, milyen képességek szükségesek az elvégzéshez és hogy milyenek az elhelyezkedési esélyek a képzés befejezése után. A könyvet, a Felsőoktatási felvételi tájékoztató kiadója és a felvi.hu honlap szerkesztője, az Educatio Kht. munkatársai készítették, így az kiegészíti a többi hivatalos kiadvány tartalmát - adta hírül az Educatio Kht.

Közoktatás Edupress

Külföldön is érdeklődnek a hazai felvételi algoritmus iránt

Elolvasom

A hazai közoktatási és felsőoktatási felvételi során használt algoritmust vizsgálják glasgow-i és budapesti matematikusok - közölte az Országos Felsőoktatási Információs Központ. Az úgynevezett "párosító" algoritmus a felvételizők intézményi preferenciái, a felvételin elért pontszámok és a szakok keretszámai alapján másodpercek alatt állítja össze, ki melyik egyetemre vagy főiskolára jut be. A kutatók szerint a hazai felvételi rendszerek sikeresek.

Közoktatás Edupress

Elindultak a 2009-es felvételi előkészületei

Elolvasom

Az V. Országos Oktatási Konferenciát rendezi a Felvételi Információs Szolgálat (FISZ) október 16-án, Budapesten. A konferencián a közoktatást és a felsőoktatást érintő legfontosabb kérdésekről beszélnek az előadók, így például kiemelt szerepet kap a 2009-es felvételi.

Érettségi-felvételi Eduline

Felsőoktatás - elitképzésből tömegoktatásba

Elolvasom

Folytatódtak az elmúlt évek tendenciái az idei felsőoktatási felvételi statisztikák szerint. Tovább csökkent a felvételizők száma, és továbbra is őrzik vezető helyüket a társadalomtudományok a mérnöki és a természettudományos szakok előtt. Kevesen gondolnak arra, hogy nem csak a diákokat érintik az eredméynek, de a gazdaság számára is meghatározó, hogy hány szakon, milyen képességű diákok tanulnak.

Érettségi-felvételi Eduline

Felvételi ponthatárok 2008 - megkérdeztük a főszereplőket

Elolvasom

Ma este jelennek meg a felvételi ponthatárok, aminek apropóján számos szakpolitikus és oktató nyilatkozott már a sajtónak a felvételi eljárásról. Ők azonban csak statiszták ebben a drámában. Az Eduline.hu most az igazi főszereplőket, a diákokat kérdezi a felvételiről, a kétszintű érettségiről, az új pontszámítási módszerről, a lehetőségekről és esélyekről.

Érettségi-felvételi Eduline

Mennyibe kerül egy diploma vidéken és a fővárosban?

Elolvasom

Figyelünk a tandíjra, tudomásunk van az albérletek áráról, minden más költségtényezőt pedig figyelmen kívül hagyunk pályaválasztáskor. A diákok hosszú távon gondolkodnak, és az egyetemi költségek lefaragása érdekében nem szeretnék a karrierjüket kockáztatni. De mennyibe kerül valóban egy diploma? Van-e különbség a vidéki és a fővárosi diákélet költségei között?

Érettségi-felvételi Szomor Bence

e-felvételi: fából vaskarika?

Elolvasom

Lehet az őserdőben kerékpározni, de gyalog gyorsabb. A sokat kritizált e-felvételi rendszer alapvetően tökéletes, csupán a túlnyomó többség számára jelent értelmetlen vesződséget. Cikkünkben megvizsgáltuk, kik és milyen motiváció által vezérelve választották az elektronikus ügyintézést, illetve, hogy mennyiben könnyítette meg mindez az ő életüket.

Érettségi-felvételi Eduline

Felvételi ponthatárok 2008 - cikksorozat

Elolvasom

2008. július 24-e sorsforduló lesz sok ember életében. Ekkor dőlnek el a 2008-as felvételi ponthatárok és aznap fog kiderülni, kit hova vettek fel. Az Eduline cikksorozatával segíteni próbál diákoknak és szülőknek eligazodni a felvételik, a felsőoktatás, a ponthatárok és a lehetőségek között. Természetesen a cikksorozaton belül mi is közzé tesszük a ponthatárokat és tippeket adunk, mi legyen a következő lépés, ha mégsem jött össze az eredeti elképzelés.

1
37 38 39 40 41 42 43