Érettségi-felvételi Eduline

Itt van a teljes lista: ennyi hallgatót vehetnek fel az egyetemek és főiskolák 2012-ben

Elolvasom

Ötezerrel több hallgató tanulhat szeptembertől államilag finanszírozott képzésen - így döntött a kormány. A részösztöndíjas formára kevesen jelentkeztek, ezért az eddig is preferált területek - a műszaki, az informatikai, az agrár, az egészségügyi és a sporttudományi - plusz hallgatói helyeket kaptak. Mivel arról egyelőre nincsen információ, hogy hány részösztöndíjas hely marad, illetve hogy az átcsoportosítás az alap- vagy az osztatlan képzéseket érinti-e, a két képzéstípus új keretszámait összesítve találjátok meg. Íme, az adatok.

Felsőoktatás Gál Éva Laura

Ezt sem fogják megköszönni a diákok a kormánynak: korrigálás eredmény nélkül?

Elolvasom

„Tízezres mozgásteret” és „jelentős” átcsoportosítást ígért a 2012-es keretszámok miatt elégedetlenkedő felvételizőknek az oktatási államtitkárság, a bölcsész-, jogi, társadalomtudományi és gazdasági alapszakokra jelentkezők azonban így sem járnak majd jobban, ezek a képzések a pótfelvételi előtt sem kapnak plusz ösztöndíjas helyeket.

Érettségi-felvételi Eduline

Ennyien tanulhatnak az egyetemeken és főiskolákon 2012 szeptemberétől

Elolvasom

Két hete hozta nyilvánosságra az egyetemekre, főiskolákra és képzési területekre lebontott keretszámokat az oktatási államtitkárság – szeptembertől összesen 27 150 elsőéves tanulhat állami ösztöndíjasként, 15 550-en pedig részösztöndíjat kapnak. Mivel a felvételi tájékoztató kiegészítése végül több részletben jelent meg a Felvi.hu-n, egy helyre összegyűjtöttük az alap- és mesterszakok, osztatlan képzések és felsőfokú szakképzések létszámkeretéről szóló információkat.

Érettségi-felvételi Eduline

Mennyibe kerülnek 2012-től a műszaki, agrár- és informatikai szakok?

Elolvasom

Több mint kétmillió forintos éves plusz kiadásra kell számítaniuk azoknak a hallgatóknak, akiket idén csak fizetős állatorvosi szakra vesznek fel - ez a legdrágább agrárképzés. Összegyűjtöttük, mennyit kérhetnek az egyetemek és főiskolák az önköltséges formában tanulóktól, a pontos összegeket a felsőoktatási intézmények határozzák meg január végéig.