Felsőoktatás Eduline

Egységes diákigazolványrendszert hozhatnak létre ősztől

Elolvasom

Az elektronikus hallgatói választásokról, a gyorsított hallgatói ügyfélkapuról és az egységes diákigazolvány rendszeréről is szó esett Nyitrai Zsolt infokommunikációs államtitkár és Horváth Dávid NetMiniszterelnök (a hallgatók online szavazással megválasztott képviselője) egyeztetésén a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája közleménye szerint.

Felsőoktatás Eduline

Semmire sem lehet használni a diákigazolványt?

Elolvasom

Elektronikus hallgatói választásokat, könnyített ügyfélkapus regisztrációt és az egységes állampolgári kártya mellé egységes, jól működő diákigazolvány-rendszert szeretnének a hallgatók, ezért országos érdekképviseleti szervük és a NetMiniszterelnök elnevezésű online kampányverseny nyertese együttműködést kezdeményezett Nyitrai Zsolt infokommunikációs államtitkárral.

Felsőoktatás Eduline

Így cseleznek a hamis diákigazolványokkal: tízezreket spórolnak az "áldiákok"

Elolvasom

„Középiskolás diákmatrica alkuképes áron. Eredeti, hologramos, nem lekapart, papírján található” – az internetes apróhirdetési oldalakon százával jelennek meg hasonló hirdetések, amelyek nyolc- és tizenötezer forint között kínálják az utazási kedvezményekre feljogosító matricákat. Bár a lebukás büntetőjogi következményekkel is járhat, sokan vállalják a kockázatot, egy kerülőúton „érvényesített” diákigazolvánnyal ugyanis havonta több tízezer forintot lehet megspórolni.

1 2 3 4 5 6 7