Közoktatás Eduline

Már ketté is szakadt a tiltakozók tábora? Mindenképp lesz tüntetés szombaton

Elolvasom

Kedd délután mindenki elégedettnek tűnt, a kerekasztal résztvevői meglepően pozitívnak tűntek mindkét oldalon, és eredményesnek ítélték a megbeszélést. Ennek ellenére a szervezőkben fel sem merült, hogy ne tartsák meg a szombatra tervezett tiltakozást a Kossuth téren. Sőt, a telekis igazgató és a hermanos közalkalmazotti tanács elnöke gyakorlatilag elhatárolódott a tárgyalásokkal elégedett hermanos igazgatótól. Máris szakadnak a tiltakozók?

Közoktatás eduline/mti

A PSZ nem ül le a kerekasztalhoz

Elolvasom

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) nem vesz részt a köznevelési kerekasztal keddi alakuló ülésén. A szakszervezet országos vezetőségének hétfői döntéséről közleményben tájékoztatták az MTI-t.

Közoktatás eduline/mti

Orbán szerint jó irányba indultak el az oktatásban

Elolvasom

A 2010 előtti oktatási rendszerhez nem szabad visszatérni - közölte pénteken Orbán Viktor miniszterelnök, aki szerint a kormány jó irányba indult el az oktatásban. Beszélt még a béremelésről, de konkrét ígéretet nem tett a lázadó pedagógusoknak. Úgy tűnik, a kormány csak az általa létrehozott Nemzeti Pedagógus Kart tartja legitim partnernek, legalábbis ezt lehet leszűrni Orbán szavaiból.

Közoktatás Eduline

PDSZ: Lázár jobb, ha megtanulja, "azért a víz az úr"

Elolvasom

Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, nem csóválhatja a farok a kutyát, így a tanárok se lázadozzanak a Klik ellen. A PDSZ erre úgy reagált:ilyen jelenség nincs, de azt a kormányzatnak is illő lenne megtanulni, hogy „azért a víz az úr”.

1
5 6 7 8 9
15