Remélhető, hogy a Magyar Követeléskezelő Zrt.  Tovább »

Zajlanak a tárgyalások az ösztöndíj-rendszer átalakításáról, az oktatási államtitkárság szeretne erre a kérdésre még az év végéig pontot tenni -...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szerint kiemelt és azonnali megoldást igénylő probléma az ösztöndíjak kérdése.  Tovább »

Megelégelték, hogy az elmúlt években többször megkérdőjelezték a bölcsészképzések "társadalmi és gazdasági hasznosságát", ezért saját szövetséget...  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ugyan az idén kevesebben - mintegy 105 ezren - jelentkeztek a felsőoktatásba mint tavaly, ám több új hallgatót vettek fel az intézmények; a pontos...  Tovább »

Általános a felháborodás az alacsony egyetemi ösztöndíjak miatt.  Tovább »

A kormány nem hajlandó emelni a jelenlegi ösztöndíjakon, így a felsőoktatásban tanulók egyre magasabb megélhetési költségekkel és stagnáló...  Tovább »

„A kormány szerint nem fontosak a hallgatók” - írja közleményében a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, amely szerint hiába jelezték...  Tovább »

Szolidaritásunk kifejezésén túl, dolgozunk is a helyzet megnyugtató rendezésén - írta a CEU-t ellehetetlenítő törvénytervezetről vasárnapi...  Tovább »

A néhány ezer forinttól a több százezres fizetésig is eljuthatnak napjainkban a hallgatói önkormányzatok tagjai.  Tovább »

Hamarosan startol a Tehetségportál, ami új tereket nyitna meg a tudományos diskurzus, az álláskeresés és a vállalkozó kedvű tehtséges hallgatók előtt.  Tovább »

Március elején indul a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) által szervezett diákkedvezmények rendszere, amely a felsőoktatási...  Tovább »

A HÖOK és a BGE HÖK úgy véli, hogy az egyetemen jogsértések történtek, ennek orvoslását orvoslására.  Tovább »

A Diák Kedvezményre keresztelt új rendszernek köszönhetően néhány éven belül eltűnhet a matricás diákigazolvány, a jövőben az éttermi...  Tovább »

A közemlékezet szerint a budapesti egyetemisták mozgalma indította meg 1956 októberében a kommunista hatalom és a szovjetek elleni forradalmat, ám a...  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X