Felsőoktatás Eduline

Belebukhat az összeollózott dolgozat miatt kirobbant botrányba Guttenberg?

Elolvasom

A német közvéleményt erősen megosztja a védelmi miniszter disszertációját körüllengő plágiumgyanú. Míg a szakértők többsége szerint Karl-Theodor zu Guttenberg el fogja veszíteni doktori címét, az ellenzéki pártok pedig interpellálni akarják a politikust a Bundestagban, addig a konzervatív uniópártok felsorakoznak mögötte, és a Facebookon külön csoport alakult a támogatására.

Felsőoktatás Eduline

Már 48 ezren tiltakoznak a Facebookon az új felsőoktatási törvény ellen

Elolvasom

Már több mint negyvennyolcezer támogatója van a „Tiltakozunk a felsőoktatási törvény egyoldalú módosítása ellen” nevű Facebook-csoportnak. A törvénykoncepció bemutatása után pár nappal egy másik csoportot is létrehoztak a közösségi oldalon – a „Támogatjuk a kormány által kijelölt irányt a felsőoktatásban” nevű kezdeményezéshez eddig hatvanan csatlakoztak.

Felsőoktatás Eduline

Facebook-megvonási kísérlet érdekes erdményekkel

Elolvasom

A közösségi oldalak folyamatos használata növelheti a stresszt, gyengíti a személyes kapcsolatokat és a súlyos függőknél alváshiányt is okozhat - közölte annak az amerikai egyetemnek az igazgatója, ahol kísérleti jelleggel egy hétre blokkolták a Facebook-hozzáférést a diákok számára.

Közoktatás Eduline

A Facebook valóban függőséget okoz

Elolvasom

Egy most elkészült tanulmány szerint az amerikai diákok annyira ragaszkodnak mobiljaikhoz, a közösségi oldalakhoz és az internethez, hogy a drog- és alkoholfüggőséghez hasonló tüneteket mutatnak ha ezeket "megvonják" tőlük. A Facebook elhagyása például olyan érzéseket keltett az vizsgált diákok egy részénél, mintha közeli barátaikat, hozzátartózóikat veszítették volna el.

1 2 3 4 5 6 7 8