Érettségi-felvételi Eduline

"A magnóhallgatás volt a legnehezebb" - ilyen volt az emelt szintű angolérettségi

Elolvasom

Városi közlekedés, állatok viselkedése, sport, légi mentés - ezek voltak az emelt szintű angolérettségi témakörei. Az íráskészség részben a vizsgázóknak egy internetes fórumon kellett tanácsot adniuk, illetve egy hivatalos levelet kellett megfogalmazniuk. Az eduline-nak nyilatkozó diákok szerint korrekt volt a feladatsor, egyedül a hallott szöveg értését mérő vizsgarészt találták nehezebbnek. Ilyen volt az emelt szintű angol írásbeli.

Érettségi-felvételi Eduline

Angolérettségi negyedik rész: íráskészség

Elolvasom

A középszinten érettségizőknek 180 percük volt a teljes feladatsorra. Az írásbeli négy részből állt: 60 perc jut az olvasott szöveg értésére, 30-30 a nyelvhelyességre és a hallott szöveg értésére, 60 perc pedig az íráskészségre. Íme, az utolsó rész nem hivatalos, szaktanárok által kidolgozott megoldásai. A megoldásokat köszönjük az Euro Nyelvvizsga Központnak.

Érettségi-felvételi Eduline

Angolérettségi harmadik rész: hallott szöveg értése

Elolvasom

Itt van a középszintű angolérettségi hallott szöveg értését tesztelő feladatsora - mivel a hanganyagot nem kaptuk meg, ezért itt csak a kérdéseket olvashatjátok, holnap reggel jövünk a hivatalos megoldásokkal. Az angolérettségi három, kidolgozott részének megoldásait köszönjük az Euro Nyelvvizsga Központnak.

Érettségi-felvételi Eduline

Angolérettségi első rész: olvasott szöveg értése

Elolvasom

A középszinten érettségizőknek 180 percük volt a teljes feladatsorra. Az írásbeli négy részből állt: 60 perc jut az olvasott szöveg értésére, 30-30 a nyelvhelyességre és a hallott szöveg értésére, 60 perc pedig az íráskészségre. Az első részben most az olvasott szöveg értés feladatsor nem hivatalos megoldásait mutatjuk. A megoldásokat köszönjük az Euro Nyelvvizsga Központnak.

1
5 6 7 8 9
14