Csináltatok OKJ-s képzést, ezért nem tudjátok, mennyi egyetemi félévet támogat az állam? Újabb kérdésre válaszolunk.  Tovább »

Mennyi ideig maradhattok állami ösztöndíjas helyen, ha már túlcsúsztatok a képzési időn? Mi történik a megmaradó félévekkel?  Tovább »

Hány félévig tanulhattok állami támogatással egyetemistaként vagy főiskolásként? Mi a helyzet akkor, ha több szakot végeztek egyszerre?  Tovább »

Mennyi ideig tanulhattok állami ösztöndíjasként alap- és mesterképzésen? Mi a helyzet az osztatlan képzéssel? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.  Tovább »

Hány félévig lehet államilag támogatott formában tanulni az egyetemeken, főiskolákon? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.  Tovább »

Mi az a közszolgálati ösztöndíj? Milyen szerződést kell aláírniuk a közszolgálati egyetem hallgatóinak? Hány félévet támogat az állam?  Tovább »

Hány államilag finanszírozott félévet kapnak a levelező képzésen tanulók? Mi a helyzet azokkal, akik hatéves képzésre járnak?  Tovább »

Azzal a szabállyal minden felvételiző tisztában van, hogy tizenkét egyetemi-főiskolai félévet finanszíroz az állam - de mi a helyzet akkor, ha a...  Tovább »

Több kérdés érkezett az elmúlt napokban a hallgatói szerződésről - egyik olvasónk azt kérdezte, megmaradt-e az a szabály, amely alapján tizenkét...  Tovább »

Özönlöttek az államilag finanszírozott félévek számával kapcsolatos emailek hozzánk, amiből úgy tűnik, enyhén...  Tovább »

„A Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatás-tudományi Karára vettek fel 2007-ben igazgatásszervező nappali...  Tovább »

Jövőre szeretnék jelentkezni az egyik egyetem alapképzésére, levelező tagozatra.  Tovább »

„Idén kezdtem el a szabad bölcsészet alapszakot,  jövő szeptemberben ezzel párhuzamosan szeretnék elkezdeni egy másik...  Tovább »

Alapesetben – hivatalosan fogalmazva első alapképzésben – tizenkét félévet finanszíroz az állam azoknak, akiket támogatott képzésre vesznek fel.  Tovább »

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X